Penktadienį Vilniaus trečiojo policijos komisariato tyrėjai apsilankė viename sostinės naktiniame klube ir sulaikė ne tik įspūdingą narkotikų kiekį, bet ir didelę rimtai prisidirbusių jaunuolių grupę.

Drebėjo iš baimės

Prie naktinio klubo stovėjusio „VW Golf“ vairuotojas ir keleiviai pirmieji sulaukė policijos pareigūnų dėmesio. Pasirodo, kad transporto priemonėje buvę du vaikinai ir mergina turėjo dėl ko bijoti.

Apžiūros metu pas jaunuolius buvo rasta labai daug narkotinių medžiagų - tablečių (apie 159 vnt.), jos jaunimo dažniausiai vadinamos „ratais“. Pasirodo, kad šį neįtikėtinai didelį kiekį narkotikų jie slėpė savo apatiniuose, bei pačioje mašinoje. Už tai jaunuoliai pirmieji nuvyko į policijos komisariatą.

Netikėtas sutapimas

Suplanuota policijos krata netikėtai sutapo su naktinio klubo „Pelėda“ paskutiniu vakarėliu. Į tokį „šėlsmą“ jaunimas būriavosi milžiniškose eilėse, o tarp linksmai praleisti susirinkusių žmonių buvo ir įtarimų sukėlusių grupelių.

Policijos pareigūnams šiame naktiniame klube darbo netrūko, buvo sulaikyti 5 jaunuoliai. Jie turėjo tai, už ką yra baudžiama. Visgi, šių jaunuolių nesėkmę nurungė dar didesnė vienos porelės nesėkmė.

Vykdomos kratos metu du jaunuoliai (mergina ir vaikinas) nusprendė apsilankyti naktiniame klube.

Jie padarė klaidą, nes į klubą įsinešė daugybę narkotikų.

Pradėję keistai elgtis jaunuoliai sukėlė įtarimų, dėl to juos pareigūnai išgabeno į policijos komisariatą.

Pasirodo, kad magiški žodžiai yra - „detali asmens apžiūra“. Po jų merginos drąsa išgaravo akimirksniu. Iš liemenėlės ji ištraukė turėtus narkotikus ir gailėdamasi atidavė pareigūnams. Visgi, vaikinas buvo drąsesnis, jis neigė, kad turi psichotropinių medžiagų, bet detalios apžiūros metu paaiškėjo kitaip. Vaikinas narkotikus slėpė savo batuose.

Ašarojo labiausiai prisidirbę

Policija informavo, kad po kratų buvo pradėti 3 ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d.).

Dar 2 ikiteisminiai tyrimai buvo pradėti dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d.). Jie, supratę, kad rimtai prisidirbo pradėjo verkti.

Iš viso net 10 asmenų buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, jų amžius nuo 19 iki 25 metų.

Apsvaigusio jaunuolio „šėlsmas“

Pasirodo, kad atvykę pareigūnai rado ne tik asmenų su narkotikais, bet pamatė ir nuo jų prekių apsvaigusius jaunuolius.

Vienas jų surengė tikrą „šou“. Jis rangėsi ant asfalto, lyg į sausumą išmestą žuvį. Taip pat jis daužėsi į pastatą, mašinas ir kitus žmones, lyg šikšnosparnis.

Už tokį „šėlsmą“ jaunimas negailėjo pinigų, už vieną tabletę mokėjo 10 eurų.

Neįtikėtinas narkotikų kiekis

Pareigūnai vykdė kratas ir sulaikytųjų namuose. Iš viso Vilniaus miesto trečiojo policijos komisariato pareigūnai aptiko ir paėmė, įtariama, narkotinių medžiagų: 214 įvairių spalvų tablečių, 70 maišelių su geltona kristaline medžiaga, 25 maišelius su įvairių spalvų milteliais, 2 maišelius su augalinės kilmės medžiaga bei vazoną su augalu, turinčiu specifinį kvapą, taip pat 2 205 eurus, 3 elektronines svarstykles, 2 malūnėlius-smulkintuvus, 3 „bongus“ - rūkymo prietaisus, 4 mobiliojo ryšio telefonus, planšetinį ir stacionarų kompiuterius.