Urugvajus varžovus įvarčiais pribloškė jau pačioje rungtynių pradžioje. 10 min. idealiai standartinę situaciją išnaudojo Luisas Suarezas, kurio smūgis iš 17 metrų nepaliko jokių vilčių Rusijos vartų sargui Igoriui Akinfejevui.

23 min. I. Akinfejevas buvo priverstas antrąkart traukti kamuolį iš vartų tinklo: po tolimo smūgio kamuolys lietė Deniso Čeryševo koją, po rikošeto kamuolys įriedėjo į vartų kampą.

Tašką mače padėjo Edinsonas Cavani, kuris 90 min. įtvirtino Urugvajaus pergalę. Rungtynės vyko Samaroje, o joms teisėjavo arbitras iš Senegalo Malangas Diedhiou.

Urugvajus finišavo pirmoje vietoje, rusai grupėje liko antri. Tiesa, pirma pozicija A grupėje – labiau prestižo reikalas. Ji nebūtinai garantuoja silpnesnį varžovą atkrintamosiose.

Pasaulio futbolo čempionatas šeimininkams iki šio mačo klostėsi puikiai: pirmenybių atidarymo rungtynėse Rusija net 5:0 sutriuškino Saudo Arabiją, o antroje kovoje 3:1 pranoko Egipto futbolininkus.

Urugvajus pergales pasiekė kuklesniu rezultatu – abejose rungtynėse 1:0 pranoko tiek Egiptą, tiek ir Saudo Arabiją.

Kitose grupės rungtynėse tuo pačiu metu susitiko Egipto ir Saudo Arabijos rinktinės. Joms tai – garbės reikalas pasaulio čempionatą užbaigti pergale. O ją paskutinę minutę nugvelbė Saudo Arabijos futbolininkai, laimėję 2:1.

Rezultatas

Urugvajus 3 – 0 Rusija

10 min. [1:0] Luisas Suarezas

23 min. [2:0] Denisas Čeryševas (į savo vartus)

90 min. [3:0] Edinsonas Cavani

Rungtynių statistika (Urugvajus – Rusija)

Kamuolio kontrolė: 57,7 proc. – 42,3 proc.

Smūgiai: 16 – 3

Smūgiai į vartų plotą: 6 – 1

Realios progos įvarčiams: 3 – 0

Kampiniai: 4 – 2

Perdavimai: 492 – 353

Nuobaudos: 49 – 55

Geltonos kortelės: 1 – 1

Raudonos kortelės: 0 – 1

Nuošalės: 0 – 2

Jei šiuo metu B grupėje pirmaujančios Ispanijos ir Portugalijos rinktinės paskutiniame ture nepralaimės ir sužais vienodu rezultatu su atitinkamai Maroku ir Iranu, pvz., abi laimės po 1:0, 2:0, 3:0, 2:1, 3:1 ar baigs lygiosiomis 0:0, 1:1, 2:2 ir kt., jų rodikliai bus identiški – tiek taškų kiekis, tiek įvarčių santykis, tiek tarpusavio statistika.

Tokiu atveju, pagal FIFA reglamentą, komandų pozicijas sprendžia jų garbingas elgesys, t. y. tai, kas grupės varžybose surinko mažiau geltonų ir raudonų kortelių.

Čia kol kas geriau atrodo ispanai, užsitarnavę tik vieną geltoną kortelę (Sergio Busquetsas), tuo metu portugalai užsidirbo dvi – Bruno Fernandesas ir Adrienas Silva.

Vis dėlto yra tikimybė, kad paskutiniame ture susilygins ir šis rodiklis – jei Ispanijos futbolininkai gaus viena kortele daugiau nei Portugalijos.

Tada jokių kitų objektyvių būdų nustatyti B grupės nugalėtoją nebeliktų, išskyrus burtus. Susiklosčius tokiam scenarijui būtent jie lemtų, kas – ispanai ar portugalai – finišuos pirmi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (906)