„Sūduvos“ naujokas per savo karjerą rungtyniavo įvairiuose Brazilijos klubuose, o jo pirmąja stotele užsienyje 2006 metais tapo tuomet Anglijos antrojoje lygoje rungtyniavęs garsus „Wolverhampton“ klubas.

G. Finkleris gerai pasirodė šio klubo peržiūroje, todėl anglai nusprendė jį išsinuomoti. Deja, debiutuoti pagrindinėje „Wolverhampton“ komandoje futbolininkui nepavyko ir netrukus jis persikėlė į Belgiją – „Mouscron“ ekipą.

Geriausiu savo karjeros sprendimu G. Finkleris, kuris dažnai vadinamas tiesiog Gui (tariama Gi), gali laikyti persikėlimą į Australiją 2012 metais. Šioje šalyje su Melburno „Victory“ jis tapo šalies čempionu, laimėjo taurę, buvo išrinktas į simbolinę 2014-2015 metų sezono rinktinę, dalyvavo ir 2014 metų Visų žvaigždžių rungtynėse, kuriose Australijos čempionato rinktinė susitiko su Turino „Juventus“.

2016 metais G. Finkleris persikėlė į taip pat Australijos čempionate rungtyniaujantį Velingtono „Phoenix“ (Naujoji Zelandija), o 2018-ųjų pradžioje grįžo į Braziliją ir 3 mėnesius žaidė šalies antrojoje lygoje.

„Sūduvoje“ G. Finkleris vilkės 23 numeriu pažymėtus marškinėlius.

Jei pavyks laiku sutvarkyti visus registracijos formalus, naujokas Lietuvos čempionų komandoje galės debiutuoti jau trečiadienį per rungtynes su Vilniaus „Žalgiriu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)