A grupė

FIFA 2018 turnyro šeimininkai rusai ir Urugvajus jau turi bilietą į aštuntfinalį. Abi rinktinės paskutinėse grupės rungtynėse žais tarpusavyje ir išsiaiškins, kam atiteks pirmoji vieta.

Eliminuotos: Egiptas, Saudo Arabija.

Rungtynės: Urugvajus – Rusija, Saudo Arabija – Egiptas.

B grupė

Jei Ispanija ir Portugalija išvengs pralaimėjimų Marokui ir Iranui, abi žengs į aštuntfinalį. Iraniečiai turi galimybę patekti į kitą etapą, jei įveiks portugalus arba sužais lygiosiomis, o Ispanija pralaimės Marokui daugiau nei vieno įvarčio skirtumu.

Eliminuotas: Marokas.

Rungtynės: Ispanija – Marokas, Iranas – Portugalija.

C grupė

Prancūzija jau žengė į aštuntfinalį ir užims grupėje pirmą vietą, jei išvengs pralaimėjimo danams. Jei Danijos rinktinė pralaimėtų, viltis atsirastų Australijos futbolininkams. Pastarieji dar turėtų įveikti Peru ir tikėtis geresnio įvarčių santykio.

Eliminuotas: Peru.

Rungtynės: Australija – Peru, Danija – Prancūzija.

D grupė

Viena yra aišku: Kroatija su dviem pergalėmis yra aštuntfinalyje. Likusios rinktinės – Nigerija (3), Islandija ir Argentina (po 1) – vis dar turi viltį pasiekti kitą etapą, jei iškovos pergalę.

Rungtynės: Nigerija – Argentina, Islandija – Kroatija.

E grupė

Brazilija, Šveicarija (abi po 4) ir Serbija (3) žino, kad pateks į kitą etapą, jei laimės paskutines grupės rungtynes. Kiekvienai iš jų gali užtekti ir lygiųjų, jei joms bus palankus įvarčių santykis.

Eliminuota: Kosta Rika.

Rungtynės: Serbija – Brazilija, Šveicarija – Kosta Rika.

F grupė

Meksikai užtektų lygiųjų, kad prasibrautų į aštuntfinalį, tačiau šioje grupėje tai padaryti nebus lengva. Švedai skrenda namo, jei pralaimi Meksikai, tačiau jei Švedijos ir Vokietijos rinktinės laimi, įsijungia FIFA papildomų kriterijų svertai, lemsiantys, kas grupėje užims aukštesnę vietą.

Jei trys komandos surinks vienodą taškų skaičių, pirmiausiai bus skaičiuojamas bendras įvarčių santykis ir pelnyti įvarčiai. Trečias kriterijus būtų naudingas vokiečiams – tarpusavio dvikovoje jie įveikė švedus 2:1. Pietų Korėja gali visus tuos skaičiavimus nubraukti, jei įveiks titulą ginančią Joachimo Lowo kariauną ir tikėsis palankių FIFA papildomų kriterijų galutinei vietai nustatyti.

Rungtynės: Pietų Korėja – Vokietija, Meksika – Švedija.

G grupė

Kaip ir A grupėje čia aiškios dvi aštuntfinalio dalyės – Belgija ir Anglija. Abi tarpusavyje aiškinsis, kas taps grupės nugalėtoja.

Eliminuotos: Panama ir Tunisas.

Rungtynės: Panama – Tunisas, Anglija – Belgija.

H grupė

Po 4 taškus turinčioms Japonijos ir Senegalo rinktinėms reikia išvengti pralaimėjimo paskutiniame ture prie Lenkiją ir Kolumbiją, kad prasibrautų į kitą etapą. Kolumbijai patekti į aštuntfinalį užtektų pergalės arba lygiųjų, jeigu pralaimėtų Japonija.

Eliminuota: Lenkija.

Rungtynės: Japonija – Lenkija, Senegalas – Kolumbija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)