„Sodros“ duomenimis, minėtą didžiausią vidutinę algą (neatskaičius mokesčių) darbuotojams mokėjo „Huawei Technologies Vilnius“, turinti 19 darbuotojų.

Gegužės mėnesį, be jos, dar buvo 3 juridiniai asmenys, darbuotojams vidutiniškai išmokėję po daugiau kaip 10 tūkst. Eur. Tai yra „Schage Real Estate“ (per 14,3 tūkst. Eur), „Google Lithuania“ (13 tūkst. Eur) ir „Hoerbiger vienybė“ (11,1 tūkst. Eur)

Po jų rikiuojasi „Samsung Electronics Baltics“ (9,7 tūkst. Eur), „Ahlstrom-Munksjo Vilnius (9,5 tūkst. Eur) ir „Fitsout“ (8,4 tūkst. Eur).

Daugiau kaip po 7 tūkst. Eur atlyginimą darbuotojams mokėjo energetikos bendrovės „Energogrupė“ (7,9 tūkst.) ir „Inter Rao Lietuva“ (7,8 tūkst. Eur).

Generalinė miškų urėdija, kuri gegužę darbuotojams išmokėjo vidutiniškai 7,5 tūkst. Eur šiuo metu nebeturi nė vieno darbuotojo.

Kaip jau buvo skelbta, po įvykdytos pertvarkos jos funkcijas perėmė valstybės įmonė Valstybinių miškų urėdija.

Statistikos departamento duomenimis, šiuo metu vidutinis darbo užmokestis Lietuvoje yra 895 Eur neatskaičius mokesčių.

„Sodra“ skelbia, kad balandį daugiau kaip 171 tūkst. darbuotojų uždirbo sumą, neviršijančią 400 Eur minimalios mėnesinės algos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)