Tik ar labai nustebtumėte, jei Seime įvyktų ir paslaptinga žmogžudystė? Tokia kaip serijale „Tvin Pyksas“? Gražuolė G. suvyniota į polietileną ir numesta prie svarbiausio komiteto Pirmininko kabineto durų?

Nustebusiųjų būtų mažuma. O ir likusiųjų nuostaba būtų tokia, kaip čia pasakius, darbinė: Seime, tikrai? Taip, o ko iš tokio Seimo daugiau tikėtis?

Skardžius išsuktas nuo apkaltos. Kas būtų pagalvojęs. Darna. Kovotojas prieš abortus Gražulis iki pat septinto mėnesio ragina savo nėščią merginą darytis abortą. Išvadina kagėbiste. Kovotojas už gyvybę. Tas, kuris siūlė numatyti baudas už dorovinių vertybių niekinimą. Aukoja savo vaikui pinigų. Kas būtų pagalvojęs.

Kolūkiečiai ir Kirkilo partija keičia partijų finansavimo tvarką. Iš opozicinių partijų pinigus atims – iš vienos penktadalį, iš kitos trečdalį, ir sau visus pasiims. Kas būtų pagalvojęs. VRK pirmininkė Matijošaitytė praneša, kad VRK tam pritarė. VRK tokio klausimo nesvarstė? Kas būtų pagalvojęs.

Seimo pirmininkas sako, kad, deja, teks laikytis Seimo statuto, nes to reikalauja Kubilius. Kas būtų pagalvojęs.

Skvernelis, Butkevičius, valstietija ir prie kolchozninkų prisišlieję keli liberalai siūlo keisti Švietimo ir mokslo ministerijos pavadinimą į Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos. Mokslas ir sportas – iš vienų rankų? Kas būtų pagalvojęs.

Visiems mokytojams, nepriklausomai nuo to, ar turi 6 pamokas, ar 26, – vienoda etatinė alga. Kokia darna. Kaip iš Komunizmo statytojo kodekso. Iš kiekvieno pagal išgales, kiekvienam pagal poreikius. Chruščiovo vėlė pragare gaus amžiną atilsį. Kas būtų pagalvojęs.

Kai vos tik paėmęs Seimą Kultūros kolchozo pirmininkas ir verygos nusitaikė į vyną, alų ir net vyną vaizduojančius žurnalus, tūkstančiai vyrų ir moterų, tarp jų ir politiniai kolūkiečių priešininkai, plojo katučių. Sakė: seniai reikėjo.

Tik ar labai nustebtumėte, jei Seime įvyktų ir paslaptinga žmogžudystė? Tokia kaip serijale „Tvin Pyksas“? Gražuolė G. suvyniota į polietileną ir numesta prie svarbiausio komiteto Pirmininko kabineto durų?

Kai Veryga užsimojo mokyklose sviestą pakeisti margarinu, žandikauliai atvipo ne tiems, kurie likę mažumoje gynė vyną ir vyno žurnalus kaip civilizacijos ir laisvės simbolius.

Mažuma žino: kas kartą drausti pradėjo, trečią dieną po smerties ir tai dar draudimo virbalais barškins. Žandikauliai šįkart atvipo tiems, kurie ką tik džiūgavo, kad Veryga užsimojo išguiti iš Lietuvos vyno kultūrą. Kas būtų pagalvojęs.

Vynas ir kolchozninkams buvo simbolis. Kurį sunaikinus kelias atviros valstybės griovimui bus atviras.

Kartą blogiui nepasipriešinus blogis su vis didesniu pagreičiu lėks per šalį. Draskys, griaus, tryps. Pusė lietuvių 2016-ųjų pabaigoje apie tai nepagalvojo. Padėjo blogiui prasiskinti kelią. Iš gerų paskatų.

Vardan tos, bambalius ir samagoną geriančios Lietuvos. Kuri iki kolchozninkų gadynės Seime kai tik pasiskaitydavo apie „Grand cru“ vyną blizgančiame žurnale prancūziškai, tai iškart paveikti šitokios reklamos – iki žemės graibymo.

Valstybė, žinoma, visa tai gali ištverti. Valstybė apskritai gali ištverti labai daug. Praktiškai valstybė gali ištverti viską. Klausimas tik, kokia po to ta valstybė bus? Ar ji bus atvira? Palanki žmogui gyventi ir veikti?

Antrindamas Seimo Tvin Pyksui STT vadas Bartkus sako, kad žiniasklaida yra pernelyg priklausoma nuo verslo. Bet policinės valstybės spec. kūrėjas viliasi, kad žurnalistai greitai taps priklausomi tik nuo STT. Bus spec. tarnybos gizeliais.

Sulaukėme. Verslas laisvoje Lietuvoje yra toks pat blogis, kaip spekuliacija komunizmo imperijoje. Kas būtų pagalvojęs.

Iš pradžių jie uždraus sekmadieniais dirbti didelėms parduotuvėms. Kad apgintų mažas parduotuves ir didžiųjų darbuotojus. Paskui uždraus dirbti ir mažoms. Klausiate, o kodėl toms šitaip? Todėl, kad griauti – tai ne statyti. Kas būtų pagalvojęs.

Komunizmas sugrįžta ir į mediciną. Jeigu bus patvirtinta Sveikatos apsaugos ministerijos siūloma tvarka, nebe pacientas spręs, kur gydytis, o didysis brolis. Veryga žino, kad privatų sektorių pasirinkę pacientai nusipelnė bausmės. Dar didesnės bausmės nusipelnė privatūs gydymo centrai. Kas būtų pagalvojęs.

Valstybė, žinoma, visa tai gali ištverti. Valstybė apskritai gali ištverti labai daug. Praktiškai valstybė gali ištverti viską. Klausimas tik, kokia po to ta valstybė bus? Ar ji bus atvira? Palanki žmogui gyventi ir veikti?

Gydytojai iš be uždarbio likusių privačių medicinos centrų bus parvaryti į gydymo kolchozus. Sugėdinti ministro nebedrįs net emigruoti. Gydymo kolchozai turės pinigų. Nebeliks pacientų eilių. Kas būtų pagalvojęs. Kad taip lengva pašalinti visas supuvusios sveikatos apsaugos sistemos bėdas.

Valstybė išsižada įsipareigojimo nediskriminuoti nevaldiškų gydymo įstatigų? Pavojingas posūkis iš teisinės atgal į autoritarinę valstybę?

Turėjote daug laiko apie tai pagalvoti. Dabar turėsite progą suprasti, kad Seimo Tvin Pykso gyventojams jie patys ir yra valstybė. Ką nori, tą ir daro.

Atsikūrusi Lietuvos valstybė pakvietė prisipažinti okupantui dirbusius slaptuosius informatoius. Lietuva įsipareigojo saugoti jų paslaptį. Okupanto slaptajai policijai talkinę 1589 žmonės patikėjo valstybe.

Seimo Tvin Pykso gyventojas Jedinskis pasiūlė, o kolūkiečiai, paksiniai, kirkiliniai ir Kremliaus koloradkės garbintojai pritarė, kad valstybės įsipareigojimas piliečiams – lyg popiergalis užpakaliui nusivalyti. Kas būtų pagalvojęs. Valstybė išduos 1589 ja patikėjusius piliečius.

Tokio įstatymo priėmimas padidintų grėsmę valstybei, visuomenės pažeidžiamumą, atvertų kelią aktyvesnei Rusijos ir Baltarusijos tarnybų veiklai, pablogintų kontržvalgybos situaciją, perspėja Valstybės saugumo departamentas. Kas būtų pagalvojęs. Kad VSD teks rašinėti tokius tekstus. VSD balsas į Seimo Tvin Pykso dangų neina.

Buvo laikas, kai Lietuvos politikos ir ekonomikos ydas gydė prasti gydytojai. Bet tai dar buvo gydytojai. Paskui stojo metas, kai valdžioje buvo likę tik felčeriai. Bet vis tiek tai dar buvo konvenciniai žmonės – skyrė švirkštą nuo skalpelio, receptą – nuo šikpopierio.

Štai kas nutinka Kremliaus išdavikams, dabartiniams FSB ar GRU agentams pamokomai pirštu duria kuratoriai iš Latvių gatvės. Ir dar priduria turbūt, kad jų rankos ilgos, o ta jūsų Lietuva – nenusisekusi valstybė.

Buvęs Šatrijos pavaduotojas keršija už Šatrijos demaskavimą? „Jedinstvo“ vėliavą aukštai iškėlęs neša Jedinskis iš Seimo Tvin Pykso. Kas būtų pagalvojęs.

Paskaičiuokime kurmiai. Ką turėjom ir ką turim dabar?

Buvo laikas, kai Lietuvos politikos ir ekonomikos ydas gydė prasti gydytojai. Bet tai dar buvo gydytojai. Paskui stojo metas, kai valdžioje buvo likę tik felčeriai. Bet vis tiek tai dar buvo konvenciniai žmonės – skyrė švirkštą nuo skalpelio, receptą – nuo šikpopierio.

Šiandien valstybės sveikata rūpinasi kažkas panašaus į sovietinės psichuškės sanitarus. Kurie tiki, kad visas Lietuvos negalias galima išgydyti elektrošoku. Arba insulinu iki fazės brinkt.

O iki pat horizonto – jokių partijų, kuriomis galima būtų pasitikėti. Net Grybauskaitė suprato, ką padarė. Kas būtų pagalvojęs.

O Finansų ministerija pirmadienį tyliai pranešė, kad šįmet akcizų surinkta mažiau nei prognozuota. Ir PVM mažiau. Ir pelno mokesčio. Ir gyventojų pajamų mokesčio. Ir visas valstybės biudžetas įplaukų gavo mažiau nei prognozuota.

O ant varstoto – superduper mokesčių „reforma“. Ir bankų sektorius kažkoks išvėsęs. Kas būtų pagalvojęs. Seimo Tvin Pykso agentas Kuperis – be galvos. Varo Lietuvą į niekur.