Sekmadienį socialinėje žiniasklaidoje paskelbtuose klipuose, regis, matyti prie balsadėžės Suručo mieste Šanliurfos provincijoje besigrūdantys rinkėjai. Rinkimų komisijos pirmininkas Sadi Guvenas (Sadis Giuvenas) sakė, kad buvo pradėtos „administracinės ir baudžiamosios“ procedūros.

Anksčiau pagrindinės opozicinės partijos pirmininkas Kemalis Kilicdaroglu (Kemalis Kiličdarohlu) sakė, kad kai kuriuose rytiniuose ir pietiniuose šalies regionuose atsirado „skundų“ dėl pažeidimų, ir paragino rinkimų apylinkėms vadovaujančius pareigūnus išsaugoti nešališkumą.

Jis paragino vyriausybės darbuotojus nepamiršti, kad jie yra „valstybės tarnautojai“, o „kokios nors politinės partijos darbuotojai“.

Tuo tarpu rinkimų stebėtojai iš Europos kritikavo Turkijos sprendimą dėl įtariamo šališkumo neįsileisti dviejų stebėtojų.

Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos (ESBO) Parlamentinės Asamblėjos delegacijos vadovas Peteris Osusky (Peteris Osuskis) naujienų agentūrai AP sekmadienį sakė, kad visi stebėtojai „griežtai laikosi vadinamojo elgesio kodekso“ nepaisant jų politinių pažiūrų.

Turkija neįsileido Andrejaus Hunko iš Vokietijos Kairės partijos ir Jabaro Amino (Džabaro Amino), Švedijos žaliųjų atstovo, „dėl jų viešai reikštos politinės nuomonės“.