Rinkimų apylinkės atvėrė duris 8.00 valandą vietos laiku (ir Lietuvos laiku). Balsavimas baigsis 17 val. vietos laiku. Pasibaigus balsavimui, pirmiausia bus suskaičiuoti balsai, atiduoti už kandidatus į prezidentus.

Apie 80 mln. gyventojų turinčioje šalyje į rinkėjų sąrašus įtraukta daugiau kaip 56 mln. registruotų rinkėjų.

Prezidento rinkimuose dalyvauja šeši kandidatai, tarp jų - dabartinis prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas. Jis laimėjo visus rinkimus per pastaruosius 16 metų nuo tada, kai jo partija atėjo į valdžią.

Anksčiau planuota, kad rinkimai vyks 2019-ųjų lapkritį, tačiau šių metų balandžio 18 d. R. T. Erdoganas netikėtai paskyrė pirmalaikius rinkimus birželio 24-ąją.

Rinkėjai sekmadienį turės išrinkti prezidentą ir naujojo parlamento sudėtį, nuo šiol parlamentas bus sudarytas ne iš 550, o iš 600 deputatų. Anksčiau parlamentaru buvo galima tapti sulaukus 25-erių metų, o dabar įgyti deputato mandatą bus galima ir 18-os.

Turkijos prezidentas, kaip ir parlamentas, visuotiniu balsavimu renkamas penkerių metų kadencijai.

Prezidento rinkimuose dalyvauja šeši kandidatai: dabartinis prezidentas R. T. Erdoganas, Muharremas Ince, atstovaujantis Respublikonų liaudies partijai (CHP), „Gerai“ partijos („Iyi“) atstovė Meral Aksener, „Islamistinės palaimos“ partijos lyderis Temelas Karamollaoglu, Dogu Perincekas, kairiosios Turkijos patriotų atstovas, ir Selahattinas Demirtas, į kurdų reikalus orientuotos Liaudies demokratinės partijos atstovas, kampaniją vykdęs iš už kalėjimo grotų.

Pagrindiniai prezidentinių lenktynių favoritai yra R.T. Erdoganas ir M. Ince. R. T. Erdoganas tikisi pergalės jau pirmame rinkimų rate, tam jam būtina surinkti per 50 proc. balsų. Tačiau kai kurios viešosios nuomonės apklausos rodo, kad greičiausiai prireiks antrojo rato, kuris numatytas liepos 8 dieną.