Ūkio ministerijos teigimu, vienose rankose sutelkus visas su informaciniais ištekliais susijusias funkcijas, bus centralizuoti procesai, užtikrinama, kad įgyvendinama politika būtų nuosekli.

„Lietuvai būtina stiprinti skaitmeninės valdžios politiką, ugdyti išmanią visuomenę, skatinti skaitmeninę ekonomiką ir su tuo susijusius gebėjimus. Sutelkus šios srities valdymą ir vientisą politikos formavimą į vienas rankas, galėsime efektyviai išnaudoti valstybės turimus informacinius išteklius ir paskatinti šalies skaitmeninės ekonomikos vystymąsi“, - pranešime sakė ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Pasak jo, šiuo metu valstybės informacinių išteklių valdymas yra sudėtingas, nes informacijos apdorojimas ir IT priemonių plėtros kryptys sutelktos įvairiose šalies institucijose, todėl procesai vyksta ilgiau, trūksta sąveikos tarp informacinių sistemų, neišvengiama klaidų. Sieksime konsoliduoti valstybės informacinių išteklių infrastruktūrą informacinių technologijų paslaugoms teikti ir judame to link, kad būtų įkurtas viską jungiantis informacinių išteklių vadovo (angl. CIO) biuras.

Pagal ministerijos siūlymą, jai iš Susisiekimo ministerijos turėtų būti perduotos valstybės informacinių išteklių plėtros politikos formavimo funkcijos, iš Teisingumo ministerijos - registrų politikos formavimo funkcijos, o iš Vidaus reikalų - elektroninės valdžios politika.

Ūkio ministerija iš Susisiekimo ministerijos turėtų perimti ir informacinės visuomenės plėtros politikos formavimą.

Iki šiol valstybėje IT politiką formavo keturios ministerijos: Susisiekimo ministerija, Teisingumo ministerija, Krašto apsaugos ministerija ir Vidaus reikalų ministerija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)