Jį sušaukti nutarė trečiadienį posėdžiavusi Seimo valdyba.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis Eltai sakė, kad pagrindiniai nenumatyto plenarinio posėdžio darbotvarkės klausimai turėtų būti naujos redakcijos Valstybės tarnybos įstatymo projektas, socialinio draudimo įstatymų pataisų paketas ir mokesčių administravimas.

Iki pavasario sesijos pabaigos bus surengtas dar vienas nenumatytas Seimo plenarinis posėdis, kuris planuojamas kitą penktadienį, birželio 29 d.

Pasak V. Pranckiečio, papildomo laiko prireikė tam, kad užtektų laiko svarstymams ir kad būtų galima rasti kompromisinius sprendimus.

„Turi būti atsakingas požiūris į valstybės finansus, yra gerai, kad tiek daug diskutuojama, kad priimami kompromisiniai sprendimai, kad vieni siūlo daugiau sumažinti „Sodros“ mokestį, kiti siūlo mažiau sumažinti. Tokių diskusijų reikia, kad viešieji finansai būtų stabilūs“, - sakė V. Pranckietis.

Nors dalis parlamentarų bei profsąjungos skatina neskubėti priimti mokesčių ir pensijų reformų, Seimo pirmininkas V. Pranckietis mano, kad parlamentas patvirtins jas iki liepos 1 dienos.

„To reikia tam, kad nauji mokestiniai įstatymai įsigaliotų nuo kitų metų“, - sakė V. Pranckietis.

Seimas kasmet renkasi į dvi eilines pavasario ir rudens sesijas. Pavasario sesija prasideda kovo 10 dieną ir baigiasi birželio 30 dieną.