Kaip per tiesioginę Baltarusijos televizijos laidą iš biatlono varžybų sakė I. Ryženkovas, "Baltarusijos biatlonininkai per pastarąsias tris dienas negauna pietų". Jis taip pat pranešė, kad nuo pirmosios Baltarusijos biatlonininkų atvykimo į Olimpiados sostinę dienos nebuvo sumokėta už pusryčius ir pietus".

Baltarusijos turizmo ir sporto ministras Aleksandras Grigorovas, komentuodamas šiuos Baltarusijos olimpinės rinktinės kapitono žodžius, pažymėjo, jog dėl Olimpiados dalyvių iš Baltarusijos "maitinimo problemų kaltas žaidynių Solt Leik Sityje organizacinis komitetas".

Pasak jo, "žaidynių organizatoriai nepasirūpino Baltarusijos sportininkų, apgyvendintų už Olimpinio kaimelio ribų, specifiniu sportiniu maitinimu".

A.Grigorovo nuomone, Olimpiados organizacinis komitetas sutaupė lėšas, skirtas sportininkams, negyvenantiems olimpiniame kaimelyje, maitinti, pateikdamas jiems "tik mėsainius ir sumuštinius". Todėl A.Grigorovas pabrėžė, kad "olimpiečiai turi valgyti riestainiais". Jis taip pat pažymėjo, kad dabar "klausimas dėl adekvataus maitinimo Baltarusijos sportininkams suteikimo beveik sureguliuotas".

Tuo tarpu Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka labai pasipiktino sužinojęs, kad Baltarusijos olimpiečiai negauna normalaus maisto. A.Lukašenka prisipažino pasijutęs tarsi jam kas" į širdį būtų prispjovęs".

"Sportininkai rungiasi 2000 metrų aukštyje, kur sunku kvėpuoti, o vakare sugrįžę neturi ko valgyti", - sakė prezidentas antradienį vyriausybės posėdyje.

"Kam reikalingi tokie vicepremjerai, sporto ministras ir prezidento padėjėjas sportui, kurie negali išspręsti šios problemos", - retoriškai klausė A.Lukašenka.

Valstybės vadovas griežtai pareikalavo, kad iki vakaro vicepremjeras Vladimiras Dražinas išsiaiškintų susidariusią situaciją.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją