LFF gavo informaciją iš UEFA ir lažybų stebėsenos sistemos „Sportradar“, kad šių rungtynių eigai nesąžiningo pasipelnymo tikslais galėjo būti daroma įtaka.

Apie tai informavus A lygos vadovus, jie rekomendavo „Atlanto“ ir „Kauno Žalgirio“ rungtynes nukelti neribotam laikui. Atsižvelgus į šią A lygos rekomendaciją, LFF Varžybų ir licencijavimo departamentas priėmė sprendimą rungtynes nukelti neribotam laikui.

Rungtynių laikas bus paskirtas vėliau, atskiru LFF Varžybų ir licencijavimo departamento sprendimu.

„Vakarų ekspresui“ susisiekus su V. Lekevičiumi, šis patvirtino, kad rungtynės yra nukeltos ir teigė, kad tai padaryti pasiūlė jis pats.

„Paskambino berniukas iš A lygos ir pasakė, kad yra signalų, kad šios rungtynės gali būti įtartinos. Tada aš paprašiau: „Jei yra galimybė, kuo skubiau atkelkite šias rungtynes“. Kol mes esame tokie pažeidžiami, visko gali būti, tad geriau apsidrausti, kad paskui nebūtų bereikalingų kalbų. Dabar mums svarbu išspręsti klubo išgyvenimo klausimą, o nemąstyti apie kažkokius skandalus“, – pabrėžė V. Lekevičius.

Į „Vakarų ekspresą“ paskambinusi vieno iš „Atlanto“ futbolo klubo žaidėjų mamų teigė, kad šio klubo žaidėjai daugiau nei du mėnesius negauna atlyginimų ir yra priversti skolintis pragyvenimui pinigų iš tėvų.

„O kaip jiems gyventi, kai neturi iš ko nusipirkti maisto? Be to, juk kitiems dar reikia mokėti būsto paskolas. Gėda ir apmaudu pasakoti, bet tokia yra realybė“, – sakė ji.

Per pastarąsias dienas „Atlanto“ klubą dėl nemokamų atlyginimų ir esamos situacijos nežinomybės paliko apie 10 žaidėjų, netrukus tą patį gali padaryti dar keli.

V. Lekevičius neslėpė, kad klubas turi skolų, tačiau akcentavo, kad bėdos yra sprendžiamos.

„Buvau pasirašęs sutartį su Kroatijos verslininkais, tačiau viskas pernelyg ilgai užsitęsė. Kiek galima laukti? Pinigų reikia kuo skubiau. Sutartis nutraukta... Sprendžiame B planą.

Klausiate, ką darysime, kokie ateis nauji rėmėjai? Gal nespėliokime, o palaukime ir viską pamatysime. Dirbame, bandome ištaisyti situaciją. Darome viską, kad nereikėtų uždaryti klubo, kad „Atlantas“ gyvuotų bei garbingai galėtų ginti Klaipėdos vardą“, – teigė V. Lekevičius.