Anksčiau tik retkarčiais sportu užsiimdavusi I. Stumbrienė prisipažino, kad nuo vasario mėnesio jos dienotvarkėje aktyvioms treniruotėms atsiranda vis daugiau vietos.

„Sausio mėnesį, kai man buvo diagnozuotas plaučių uždegimas, po atlikto rentgeno daktaras pasakė, kad turiu pasisukusį stuburą. Tai mane labai išgąsdino. Nors tas pakrypimas nedidelis, paklausiau, ką man reiktų daryt, kad ateityje neturėčiau jokių problemų. Daktaras mane nukreipė pas kineziterapeutę, ši nuramino ir pasakė, kad tai nieko rimto, tad per kelias procedūras mes tą stuburą grąžinome į reikiamą vietą. Tačiau aš susirūpinau dėl savo ateities“, – DELFI prisipažino I. Stumbrienė.

„Jokio skausmo ar nuovargio dėl to nejaučiau. Tai ir buvo keisčiausia. Nejutau jokių simptomų. Stuburo pakrypimą lėmė įvairūs mano gyvenimo veiksniai. Pavyzdžiui, netaisyklingas vaikučio nešiojimas, pasirėmus į vieną klubą, kad būtų lengviau. Buvau informuota, kad, norint to išvengti, reikia pakankamai aktyviai stiprinti nugaros raumenis. Pradėjome treniruotis nuo nugaros, o paskui priėjome ir kitas kūno dalis: kojas, rankas bei pilvo presą“, – pasakoja ji.

Šiuo metu žinoma verslininkė sportuoja 2–3 kartus per savaitę kartu su asmenine trenere. Inga džiaugiasi, mat pastebėjo ne tik dailėjančią figūrą, bet ir padidėjusią ištvermę, jėgą.

„Anksčiau į sportą žiūrėjau šiek tiek lengviau. Kartais pasportuodavau namuose, o dabar ėmiausi judėti intensyviai. Tiesa, nereikia pamiršti, kad netinkamai atliktas pratimas gali būti ne tik neefektyvus, bet net ir traumuoti kūną, todėl renkuosi sportuoti su profesionalia trenere, ji išsamiai paaiškina, parodo, kaip aš turiu atlikti tam tikrą pratimą. Kitaip tariant, mane moko visų sporto subtilybių“, – šypsosi pašnekovė.

I. Stumbrienė neslepia, kad, norėdama pasiekti maksimalų rezultatą, vien sportu ji neapsiriboja. Verslininkė laikosi ir sveikos mitybos principų.

„Mityba yra vienas iš pagrindinių niuansų, į kuriuos reikia atsižvelgti, norint turėti liekną figūrą. Stengiuosi laikytis mitybos taisyklių, bet esu smaližė, mėgstu pasilepinti saldžiais desertais, tad ne visada pavyksta laikytis plano. Stengiuosi savęs per daug neriboti. Svarbiausia – dozuoti porcijas, nepersivalgyti, valgyti viską, bet po truputį“, – teigia ji.

Verslininkė pasakoja, kad savo gyvenime yra išbandžiusi ir labai griežtą mitybos režimą, tačiau laikui bėgant pastebėjo, jog organizmas pradeda pats reikalauti retai gaunamų maisto medžiagų, todėl nuo šiol laikosi paprastos taisyklės.

„Esu labai stipriai save ribojusi, nevalgiau jokių desertų, jokių riebių maisto produktų, bet ateina tas momentas, kai norisi pasmaguriauti, suvalgyti ką nors tokio, ko reikalauja pats organizmas. Dabar leidžiu sau per dieną suvalgyti bent vieną desertą ir nevarginu savęs, galvodama apie maistą. Suvalgau ledų, pyragėlį ar bandelę, o paskui net nekyla minčių, kad norėčiau ko nors saldaus. Žinau, kad jei kartą per dieną pasmaguriausiu, nieko blogo nenutiks, nes mano gyvenimo būdas tai atpirks“, – tikina I. Stumbrienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (349)