Progas švaistę ir iš viso net 26-is kartus vartus atakavę argentiniečiai buvo priversti tenkintis tik lygiosiomis – 1:1 (1:1).

19 min. pietų amerikiečius į priekį išvedė technišką įvartį pelnęs Sergio Aguero, bet jau 23 min. rezultatą išlygino islandų puolėjas Alfredas Finnbogasonas, pasinaudojęs sumaištimi varžovų baudos aikštelėje.

Pergalę 64 minutę galėjęs išplėšti Lionelis Messi nerealizavo 11 metrų baudinio.

Tikra Islandijos komandos žvaigždė buvo jos vartininkas Hannesas Thoras Halldorssonas, atrėmęs net šešis argentiniečių smūgius, įskaitant ir L. Messio 11 m baudinį.

144-ą kartą Argentinai atstovavęs Javieras Mascherano tapo savo šalies rekordininku.

Rungtynės:

Argentina 1 – 1 Islandija
19' [1 – 0] Sergio Aguero
23' [1 – 1] Alfredas Finnbogasonas

64' Lionelis Messi nerealizavo 11 m baudinio

Komandų statistika: Argentina – Islandija

Smūgiai į vartus: 7 – 3
Smūgiai šalia vartų: 9 – 5
Kampiniai: 10 – 2
Nuošalės: 0 – 0
Kamuolio kontrolė: 73 – 27 proc.
Pražangos: 10 – 15.

Čempionate debiutuojanti Islandija – mažiausia šalis, kada nors dalyvausi tokiame turnyre. Su 334 tūkst. gyventojų ji net keturis kartus nusileidžia Trinidadui ir Tobagui, kuriam šis titulas priklausė iki šiol.

>Kovingieji islandai moka paneigti išankstines prognozes: jie 2016 m. Europos pirmenybių aštuntfinalyje eliminavo futbolo tėvynės Anglijos atstovus.

1978 ir 1986-ųjų pasaulio čempionai argentiniečiai paskutinėse, 2014 metų, planetos pirmenybėse nužygiavo iki pat finalo, kuriame tik po pratęsimo bei Mario Gotzes įvarčio 113 minutę nusileido Vokietijai.

Nepaisant sunkiai įveikto atrankos turnyro, trenerio Jorge Sampaoli auklėtiniai tikisi toli nukeliauti ir Rusijoje.

Tam reikės nemažai komandos žvaigždės L. Messio įvarčių. Beje, Irano rinktinės treneris Carlosas Queirozas pareiškė, kad Leo turėtų būtų uždrausta žaisti Rusijoje, nebent bus įrodyta, kad jis yra žmogus.>

Rungtynėms Maskvoje vadovavo arbitras iš Lenkijos Szymonas Marciniakas.

Kitame D grupės susitikime šeštadienį 22 val. Kaliningrade pasimatys Kroatijos ir Nigerijos rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)