"Žinoma, mes norime medalio ir geriausia aukso", - sakė jau penktoje olimpiadoje kaip žaidėjas arba kaip treneris dalyvaujantis H.Bruksas.

Tikroji kova dėl aukso užvirs vasario 15 dieną, kai prie atrankos turnyro nugalėtojų prisijungs stipriausios Kanados, JAV, Suomijos, Švedijos, Rusijos komandos bei čempionai čekai.

1980 metais H.Bruksas (Herb Brooks) subūrė mažai žinomų koledžo studentų grupę, kuri neišsigandusi autoritetų sutriuškino galingą Sovietų Sąjungos rinktinę bei Suomijos ledo ritulininkus ir iškovojo olimpinį auksą. Dabar H.Bruksas vadovauja 23 Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) žvaigždėms. Šįkart laimėtas aukso medalis kompensuotų už 1998 metų gėdą, kai amerikiečiai nepateko į galutinį olimpinio turnyro etapą ir žiniasklaidos dėmesio susilaukė pirmiausia dėl triukšmavimo ir agresyvumo.

"Jei žaisime gudriai, atkakliai ir demonstruosime aukštą klasę, naktimis galėsime miegoti", - sakė treneris, turėdamas omenyje JAV ledo ritulininkų orgijas prieš ketverius metus Nagane. Dabar reikia užmiršti asmeninį egoizmą ir prisiminti dviejų dešimtmečių senumo komandinio žaidimo dvasią, pirmadienį teigė H.Bruksas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją