„Žalgiris“ vėl išsiveržė į priekį „Betsafe-LKL“ čempionato finale. Trečiose rungtynėse namie Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai 90:80 nugalėjo „Lietuvos rytą“ ir serijoje iki keturių pergalių pirmauja 2-1.

Problemos nesikeičia

Š. Jasikevičius džiaugėsi, kad ketvirtadienį žalgiriečiai pademonstravo kur kas didesnį kovingumą, nei pirmose dviejose dvikovose.

„Malonu, kad apgynėme namų sienas. Malonu, kad buvo geresnė energija. Pritrūkome sprendimų, o pirmoje pusėje mes varžovams leidome žaisti laisvai, bet šiandien man patiko kovingumas ir atsidavimas. Šiandien tai buvo kur kas geriau, nei Vilniuje“, – kalbėjo Šaras.

Treneris neslėpė, kad kol kas puolimas galvos skausmo nekelia, tačiau ir toliau šlubuoja gynyba.

„Šiandien įmetėme 90 taškų vos su 4 tritaškiais. Mes neapsiginame. Mūsų problema yra gynyba. Pirmose dvejose rungtynėse buvo problema ir kovingumas, tačiau šiandien tai pasikeitė“, – kalbėjo treneris.

Š. Jasikevičius taip pat neslėpė, kad jam nebuvo jokia staigmena, kad serija su vilniečiais bus tokia sunki.

„Mes norime labai greitai viską padaryti. Mes reikalaujame Kevino Pangoso, kad jis vestų komandą į priekį. Kaip čia pasakius, man nėra siurprizas, kad vyksta serija. Norinti laimėti reikia atiduoti visas jėgas. „Rytas“ yra labai gera komanda, turi aiškią viziją. Tai man nėra siurprizas. 4:0? Visi gali turėti savo nuomonę“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Šaras.

R. Kurtinaitis – nusivylęs

„Teisėjai šiandien buvo labai prasti. Taip ir parašykite“,– po rungtynių žurnalistams vis išėjęs iš „Lietuvos ryto“ persirengimo kambario pareiškė R. Kurtinaitis. Tiesa, treneris panaudojo necenzūrinius rusiškus žodžius, o „labai prasti“ skambėjo kur kas riebiau.

Jei po pergalės pirmadienį R. Kurtinaitis kalbėjo, kad nenori veltis į žaidimėlius ir komentuoti arbitrų darbo, šį kartą jo nuotaika buvo visiškai kitokia.

Mačui šį kartą teisėjavo Tomas Jasevičius, Artūras Šukys ir Andrius Maleckas.

Tiesa, nuėjęs į spaudos konferenciją R. Kurtinaitis jau buvo kur kas ramesnis.

„Nors rungtynės buvo įtemptos, nebuvo didelių skirtumų, bet „Žalgiris“ reikiamu momentu sužaidė protingiau, atsakingiau, todėl ir laimėjo. Sveikinu Šarūną“, – pareiškė vilniečių vedlys.

Strategas nesutiko su teiginiu, kad „Lietuvos ryto“ žaidėjų rotacija buvo per maža, o kai kurie krepšininkai pavargo.

Ne, taip negalvoju. Už savaitės atostogos. Tada ir pailsėsime. Manau, teisėjai galėtų leisti grumtis rimčiau – susirenka keturi dideli kūnai. Mes pasiruošę kovoti“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

Ketvirtadienį rungtynes anksčiau laiko dėl pražangų limito užbaigė Martynas Echodas, ir Travisas Petersonas, 4 pražangas susirinko ir Loukas Mavrokefalidis.

„Echodas yra mūsų pagrindinis centras. Skaudu, kad teko jį anksti sodinti ant suolo. Likus 3 min. mes grįžome į rungtynes, o jį teko sėdėti ant suolo. Skaudu. Bet Echodas yra geras vaikinas, stengiasi“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

Treneris taip pat pripažino, kad ir toliau sunkiai sekasi stabdyti B. Daviesą.

„Bandome jį pažaboti – kartais pavyksta, kartais ne. Jis stipresnis fiziškai nei mūsų žaidėjai. Tą reikia pripažinti. Mes galime trigubinti gynybą, bet šiandien to nepadarėme. Mes turime jį stabdyti. Šiandien mes prastai pataikėme. „Žalgiris“ atkovojo daugiau kamuolių, bet po savo krepšiu kovojome apylygiai. Žinoma, 20 atkovotų kamuolių skirtumas yra ženklus“, – kalbėjo treneris.

Ketvirtosios serijos rungtynės šeštadienį, birželio 16 d. vyks Vilniuje, penktosios – pirmadienį, birželio 18 d. Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)