Laurynas daliai lietuvių gali būti žinomas iš tiesioginių vaizdo transliacijų socialiniuose tinkluose, kurių metu jis demonstruoja žmogaus galimybes neįprastu būdu. Vaikinas tūkstančiams žiūrovų rodo, kaip valgo kačių maistą, išgeria butelį aliejaus ar sudoroja 20 žalių kiaušinių. Kiekvienas toks vaizdo turinys yra lydimas necenzūrinių žodžių, o neretai juose šmėžuoja ir ginklai bei pinigai.

Trakų rajone su mama gyvenančio vaikino namuose policija rado du ginklus. Vienas iš jų buvo netikras, panašus į automatą AK-47, kitas – orinis šautuvas. Policija šiuo metu tiria vieno iš ginklų pavojingumo lygį. Po apžiūros paaiškės, ar Laurynui gresia nemalonumai.

Taip pat bus atsižvelgta į tai, kokiu tikslu ir kaip šiuo ginklu vaikinas naudojosi – net jei jis ir nepavojingas žmogaus sveikatai fiziškai, demonstruoti jį viešoje socialinėje erdvėje nėra jo paskirtis.

DELFI žiniomis, abu ginklai šiuo metu yra paimti, o vienas iš jų – perduotas ekspertizei.

Ginklai, kurių galingumas – 2,5J ir daugiau yra priskiriami pavojingiems, D kategorijos ginklams, tačiau jiems licenzija nereikalinga. Visi kiti – mažiau nei 2,5J ginklai laikomi jų imitacijomis, prototipais ar žaislais.

Pranešimų apie netinkamą L. Maybach veiklą internete policija gaudavo ir anksčiau, tačiau jo namuose apsilankyti buvo nuspręsta tik šįkart.

Vienoje iš vaizdo transliacijų Laurynas pats tikino, kad jo ginklas nėra tikras, todėl bijoti nėra ko.

Birželio 12 d. vaikinas taip pat suskubo pasidalinti vaizdu, kuomet jo namuose apsilankė pareigūnai. „Facebook“ tinkle paviešintoje nuotraukoje matyti jo mama ir du ant lovos paguldyti ginklai.

Šiuo metu L. Maybach veiklą jo asmeniniame „Facebook“ profilyje seka daugiau nei 30 tūkst. žmonių. Įprastai vaikino tiesiogines vaizdo transliacijas gyvai stebi 2-5 tūkst. internautų. Paskutinis vaizdo turinys Lauryno anketoje iš viso turi 125 tūkst. peržiūrų.

Laurynas Maybah: nėjau į miestą ir nieko negąsdinau

Susisiekus su L. Maybach, šis patvirtino, kad jo namuose policija lankėsi pirmąjį birželio savaitgalį. Po pareigūnų vizito abu vaikino ginklai buvo paimti.

„Aš jokio įstatymo nepažeidžiau. Aš tiesiog per tiesioginę transliaciją pabuvau su mediniu, pabrėžiu mediniu, kalašnikovu. Jis yra netikras, jis medinis! O kitas ginklas – orinis G-36 plastmasinis šautuvas. Tokiam ginklui leidimo nereikia, jis vos 0,5J galingumo, tačiau policija pasiėmė abu ir teigė, kad vyks tyrimas“, – DELFI sakė feisbuko įžymybė.

Laurynas teigė, kad jo namuose apsilankę pareigūnai buvo nusiteikę nedraugiškai, todėl šis įvykis jam iki šiol kelia nemalonius prisiminimus.

„Man tai nėra piniginis nuostolis. Labiau patyriau moralinį nuostolį. Jie pasibeldė į duris, atėjo ir pradėjo grasinti baudžiamomis atsakomybėmis. Aš jiems pasakiau, kad jei tai būtų tikri ginklai, aš jokiu būdu per tiesiogines transliacijas jų nerodyčiau. Tai tebuvo šou elementas. Neturėjau jokių minčių kažką išgąsdinti ar sužaloti, todėl per pačią transliaciją pasakiau, kad tai yra medinis, netikras ginklas“, – tikino jis.

Pašnekovas prisipažino, kad abu ginklai buvo gerbėjų dovana.

„Aš nėjau į miestą ir jais nieko negąsdinau. Sėdėjau namuose, nuo nieko neapsvaigęs, ir padariau pramogą sau bei savo žiūrovams. Pareigūnus iškvietė tie, kas man pavydi. Per savo tiesiogines transliacijas aš jokių įstatymų nepažeidinėju ir niekada nepažeidinėsiu“, – dėstė L. Maybach.

Paklaustas, kaip į šį policijos vizitą namuose reagavo jo mama, Laurynas neslepia, jog ji labai sunerimo.

„Na, faktas, kad labai susijaudino, išsigando. Na, ką padarysi – Lietuva“, – teigė jis.

Pašnekovas tvirtino, kad yra susipažinęs su ginklų įstatymais ir žino, kad jo ginklas nėra pavojingas. Anot jo, 0,5J galingumo orinį šautuvą jis įsigijo kaip ir pridera – jau sulaukęs 18 metų.

„Nesuprantu, kaip pareigūnai gali nesuprasti tokių dalykų, matyt, kažkam reikėtų pakartoti kursą. Juk net internete tai parašyta – leidimo ginklui reikia nuo 2,5J galingumo, o maniškis turi tik 0,5J. Ir tą medinį kalašnikovą paėmė, kuris akivaizdžiai matosi, kad yra netikras“, – stebėjosi jis.

Laurynas tikina, kad apsilankius pareigūnams, jis elgėsi geranoriškai ir pats savo noru atidavė abu ginklus.

Pašnekovas taip pat teigė, kad mokosi iš savo klaidų, todėl dabar ir ateityje jo vaizdo įrašuose bus mažiau necenzūrinių žodžių ar kitų blogą įtaką nepilnamečiams darančių detalių.

„Tikrai gėda. Sąžinė mane griaužia. Stengiuosi tai taisyti. Dabar jau daug mažiau keikiuosi, nei prieš tai. Kaip sakau, aš daug ko išmokstu iš tų transliacijų“, – DELFI sakė jis.

Dalyvavo laidoje „Yra, kaip yra“

Dėl savo neįprasto laisvalaikio Laurynas praėjusį mėnesį buvo pakviestas dalyvauti LNK laidoje „Yra, kaip yra“. Vaikinas buvo pristatytas kaip asmuo, kuris dėl populiarumo gali ryžtis bet kam.

„Daugiausiai pasisekimo sulaukiau tuomet, kai suvalgiau 20 termiškai neapdorotų vištos kiaušinių. Tąkart vienu metu gyvai mane stebėjo apie 5,2 tūkst. žiūrovų. Blogiausia savijauta buvo po to, kai išgėriau butelį aliejaus. Skaudėjo truputį kepenis, bet tik tiek“, – tuomet pokalbių šou šypsojosi dalyvis.

Paklaustas, kodėl internete užsiima tokia sveikatai žalinga veikla, Laurynas neslėpė, jog viskas yra dėl noro išgarsėti.

„Jaučiausi euforijoje, nes tikrai labai daug žiūrovų žiūrėjo. Jaučiausi pamalonintas, įdomus. Pasijutau reikšmingu, reikalingu. Žmonės man rašo, kad nesustočiau, jog daryčiau tai ir toliau“, – po vieno sėkmingo vaizdo įrašo savo emocijomis dalijosi jis.

„Man pirmiausiai yra svarbu neįkainojami dalykai – tokie kaip dėmesys. Po to, kai pradėjau daryti tiesiogines vaizdo transliacijas, aš ėmiau žymiai lengviau bendrauti su žmonėmis, aš labiau pasitikiu savimi. Anksčiau dėl to turėjau problemų. Buvo sunku bendrauti, nepasitikėjau savimi“, – prisipažino vaikinas.

Pasirodo, kad dėl populiarumo socialiniuose tinkluose Laurynui jau teko nudegti. TV laidoje dalyvis papasakojo apie nemalonią apgaulę.

„Važiavau į Klaipėdą susitikti su mergina, o pasirodo, kad tai buvo netikra anketa. Susipažinau su ja per tiesiogines transliacijas savo feisbuke“, – sakė vaikinas ir pridūrė, kad tos vienintelės jis ieško jau penkerius metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (272)