„Jeigu bandoma kabutėse patobulinti visą sistemą išdarkant, tai geriau nieko nedaryti, tada priimti sprendimą, kad ne, nieko nedarome“, - Žinių radijui ketvirtadienį sakė premjeras Saulius Skvernelis.

Tačiau jis tikina nesiūlantis stabdyti visų Vyriausybės siūlomų reformų.

„Vyriausybė poziciją išreiškė, prisiėmė politinę atsakomybę, manome, kad mes užtikrinsime griežtą fiskalinę politiką, ekonomikos augimą (&) ir tai pajus daugiau šalies gyventojų“, - paklaustas, ar siūlo stabdyti reformą, teigė S. Skvernelis.

Paklaustas, ar neplanuoja trauktis, jeigu mokesčių reformai nepritaria ne tik opozicija, bet ir dalis valdančiųjų, ministras pirmininkas teigė to daryti neketinantis. Tačiau jis pripažino, kad situacija yra sudėtinga, todėl atidėjo savo vizitą į Izraelį.

„Tos trys dienos šitame karštame laikotarpyje, sudėtinga galimybė išvažiuoti, bet vizitas nėra atšauktas, jis atidėtas“, - tikino premjeras.

ELTA primena, kad trečiadienio posėdyje Seimo Biudžeto ir finansų komitetas svarstė kai kuriuos Vyriausybės siūlomų reformų įstatymų projektus. Siūlymą nuo kitų metų įvesti „Sodros“ įmokų „lubas“ komitetas atmetė, o siūlomo antrojo ir paskesnio gyvenamojo būsto mokesčio svarstyme nusprendė padaryti pertrauką.

Projektams Seimas yra pritaręs po pateikimo, dabar jie svarstomi komitetuose, kur gali būti papildyti naujais siūlymais.

Svarstymas Seime yra numatytas kitą savaitę, ketvirtadienio posėdyje.

Ministrų kabinetas tikisi, kad Seimas reformų įstatymų projektų paketus priims dar šioje pavasario sesijoje iki liepos 1 dienos, tačiau priėmimui stringant diskusijos gali nusikelti į rudenį.