„Kai mano mamos dienos nuotraukos išplito po visą pasaulį, sulaukiau nemažai piktų komentarų. Labai daug negatyvių žmonių, labai daug kas mokė, kaip vaikus auklėti, ypač tie, kurie vaikų neturi – jie įsivaizduoja, kad žino ir leidžia sau patarti“, – pasakoja Giedrė.

„Mamyčių puslapiuose daugiausia buvo geri komentarai, bet bendruose prirašyta visko. Ir vienas iš komentarų buvo apie tai, ko mes čia skundžiamės, dejuojam, kur tėvai? Kodėl tėvų niekas neparodo? Kadangi Amerikoje artėja Tėvo diena, nutariau padaryti panašų projektą, tik su tėveliais“.

Tėtis ir vaikas, Giedrė Gomes

Fotografė sako, kad šį kartą ji norėjo parodyti tėvus, kurie prisideda prie vaikų auklėjimo ir auginimo. Tokius, kurie būna su vaikais ir žino, kas tai yra auginti vaiką.

„Nenorėjau rodyti tėvų, kurie pabėga nuo besilaukiančios moters arba dingsta gimus vaikui, arba tų, kurie prievartauja vaikus ir kelia prieš juos ranką – tokie tėčiai neverti tėvo vardo ir tuo labiau švęsti tėvo dienos“, – griežtai pasisako Giedrė.

„Kad būtum geras tėtis – tu neturi būti biologinis tėvas. Yra milijonai nuostabių tėvelių, kurie įsivaikino vaikus arba yra patėviai“. Fotografė sako, kad jai buvo svarbu parodyti įvairių rasių, įvairių seksualinių pakraipų tėvus, nes jie visi turi vieną bendrą bruožą – jie neapsakomai myli savo vaikus.

Šį projektą sukurti Giedrei padėjo draugių vyrai, kaimynai ir paskutinę minutę įkalbėtas pačios Giedrės vyras. G. Gomes sako, kad jis priešinosi iki pat galo, nes nenorėjo skaityti ir matyti neigiamų komentarų. Bet moteris nepasidavė, nes fotosesijai dar trūko nuotraukos, kuri įamžintų vieną būtiniausių tėčio ir vaikų kasdienybės akimirkų.

Šios nuotraukos yra nepanašios į įprastus Giedrės Gomes darbus, kurie publikuojami picturesbygg.com. „Mano daromos fotosesijos ir nuotraukos visos lauke, vakare“, – sako fotografė. O Mamos ir Tėvo dienos projektai buvo iš tų, kuriuos moteris darė dėl savęs, dėl smagumo ir su konkrečia žinute visuomenei.

Pirmasis G. Gomes nuotraukų ciklas apie nepagražintą motinystę:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)