„Mums reikia naujos Rytų politikos. Europos Rytų politika, ... turint omenyje pavojingą tylą tarp Vašingtono ir Maskvos, parodys naujus kelius, kaip bendradarbiauti su Rusija visų europiečių naudai“, – Berlyne sakydamas kalbą apie Europos Sąjungos vystymąsi pažymėjo H. Maasas.

Jo nuomone, atnaujinta Rytų politika turi formuluoti prašymus ir pasiūlymus Rytų partnerystės šalims, įskaitant Gruziją ir Ukrainą, be to, atsižvelgti į Lenkijos ir Baltijos šalių interesus.

Vadinamoji tuometinės Vakarų Vokietijos kaclerio Willy Brandto vyriausybės naujoji Rytų politika (Ostpolitik) buvo vykdoma nuo 7-ojo dešimtmečio pabaigos; ja buvo siekiama normalizuoti santykius su tuometinėmis Sovietų Sąjunga, Rytų Vokietija ir kitomis komunistinio bloko šalimis.

JAV ir Europos šalių santykiai su Maskva pastaraisiais metais smarkiai pašlijo dėl Rusijos vaidmens Ukrainos ir Sirijos konfliktuose, jos numanomo kišimosi į užsienio rinkimus ir bei kaltinimų Maskvai prisidėjus prie buvusio rusų šnipo apnuodijimo Didžiojoje Britanijoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)