Apjungus su jau turimais pajėgumais, per metus Vilniuje bus pagaminama iki 180 megavatų galios saulės celių ir modulių. Gamybą planuojama pradėti jau 2019 m. pradžioje.

Vilniuje, Visorių IT parke įsikūrusios „Soli Tek“ saulės celių ir modulių gamybiniai metiniai pajėgumai dabar siekia 80 megavatų (MW). Bendrovė Vilniaus gamykloje gamina tiek įprastinius saulės elementus ir modulius, tiek pradeda gaminti ir naujos kartos dvipusius bi-facial saulės modulius, kurių energijos generavimo našumas įprastinių modulių našumą gali lenkti iki 60%.

Naujos kartos dvipusių saulės modulių, kurie sugeria energiją ne tik per viršutinį, bet ir nugarinį paviršių, ilgaamžiškumas taip pat smarkiai prailgintas; jis siekia iki 50 m. Per tiek laiko naujieji saulės moduliai neteks tik 10% savo efektyvumo, tuo tarpu tradiciniai, Azijoje pagaminti moduliai degraduoja jau iki 20% per 7 m.

„Naujoji gamykla bus įkurta jau veikiančiame ekologiškiausiame Europoje „BOD Group“ gamybos ir paslaugų komplekse Visoriuose. Suomijos bendrovė „Valoe“ rūpinsis naujos linijos diegimu, tuo tarpu „BOD Group“ užtikrins visos infrastruktūros parengimą ir pritaikymą“, - pranešime cituojamas „Global BOD Group“, kuri valdo bendrovę „Soli Tek“, valdybos pirmininkas Vidmantas Janulevičius.

Įgyvendinus jau suplanuotas investicijas „Global BOD Group“ centre, kitais metais saulės technologijų gamybos pajėgumus bus galima praplėsti iki 250 MW.

Dabar „SoliTek“ saulės elementų ir modulių gamykloje dirba apie 30 aukšto technologinio lygio inžinierių, įdiegus naują gamybą, čia dirbančių specialistų kiekis išaugs iki 70. Jau šiandien didžioji dalis gamybos proceso robotizuota.

Naujoji „Soli Tek“ ir „Valoe“ saulės technologijų gamyklos gaminamos celės ir moduliai bus eksportuojami į Skandinavijos šalis, Ukrainą, Turkiją ir Afrikos kontinentą.

2017 m. „Soli Tek“ pagamino 30 MW saulės energijos celių ir modulių už 10 mln. eurų, tuo tarpu giminingos „Soli Tek R&D“ tyrimų bendrovės apyvarta pernai siekė 2 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)