Startuolių platformoje kickstarter.com pasirodęs įrankis jau spėjo sulaukti dėmesio. Kol kas platformoje pateikiami tik prototipų atvaizdai, bet kūrėjai tikisi, kad pavyks surinkti reikiamą pinigų sumą masinei gamybai pradėti.

Pagrindinės „Jigbutt“ funkcijos – patobulinti meškerykotį ir praplėsti jo galimybių ribas. Įrankio aprašyme teigiama, kad meškerės ilgintuvas pagelbės kovoje su didžiosiomis žuvimis, suteikdamas meškerei papildomos jėgos. Ilgesne meškere bus lengviau įvaldyti kastingo meną ir toliau užmesti masalą.

Toks išradimas turėtų ypač pradžiuginti žūklaujančius jūroje. „Jigbutt“ padarytas iš medžiagų orlaiviams gaminti, taigi, yra lengvas, patvarus, be to, atsparus druskingo vandens poveikiui. Pasak kūrėjų, ypač pasistengta siekiant sukurti kuo universaliau pritaikytą įrankį, todėl „Jigbutt“ bus galima naudoti su skirtingo diametro (nuo 23 mm iki 30 mm) meškerėmis.

Kolkas realaus įrankio žvejams įsigyti nėra galimybės. Jei kampanija pasiseks ir kūrėjai gaus pakankamai lėšų, fabrike pirmieji „Jigbutt“ ilgintuvai bus pradėti gaminti šių metų liepą, o žvejus pasieks rugsėjį.