Kaip DELFI pasakojo pilietiniame sulaikyme dalyvavęs Almantas, važiuojant Nemenčinės link, už Miškonių, apie 18.50 val., jam lenkiant automobilį „Audi A6“, pastarojo vairuotojas ėmė jį spausti prie atitvaro. Laimei, avarija neįvyko. Aplenkęs „Audi“ Almantas veidrodėlyje pamatė, kad tas automobilis važiuoja vingiuodamas, sukėlinėdamas avarines situacijas. Todėl paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą. Netrukus paaiškėjo, kad į BPC skambino ir kiti vairuotojai.

„Audi“ Almanto automobilį pasivijo ir aplenkė. Bet netoli tenuvažiavo - vinguojančią mašiną nė nesitarę iš visų pusių užblokavo keletas automobilių ir privertė „Audi“ vairuotoją sustoti.

Atidarius dureles iškart tapo aišku, kad vairuotojas girtas. Vyrai atėmė automobilio raktą, kurio Kazimiras Ž. labai nenorėjo atiduoti. Po to vyrai iškrapštė iš mašinos ir patį vairuotoją.

Laukiant policijos „Audi“ vairuotojas pabandė išbėgti į plento važiuojamąją dalį, bet vyrai jį sulaikė. „Nežinau, kodėl jis tai darė. Gal nusižudyti norėjo?“, - sakė Almantas.

Po to Kazimiras Ž. dar bandė išsisukti: „Vyrai, susitarkim“. Bet niekas su juo nesitarė. Atvykus pareigūnams, paaiškėjo, kad vairuotojas neturi jokių dokumentų ir yra visiškai girtas: alkotesteriu jam nustatytas sunkus girtumas - 3,00 prom. Patruliams vairuotojas teigė gėręs „vakar vakare“.

Policininkai Kazimirą Ž. nuvežė į Priklausomybės ligų centrą, o paskui į komisariatą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.