Apie 4 tūkst. „Tesla“ bendrovės darbuotojų bus atleista dėl pokyčių elektromobilių gamintojos struktūroje. Anot bendrovės, atleidimai būtini, siekiant optimizuoti „Tesla“ verslą. „Tesla“ vadovas Elonas Muskas sprendimą naikinti darbo vietas pavadino „sunkiu“. „Tesla“ bendrovėje praėjusių metų pabaigoje dirbo per 37 000 žmonių. „Business Insider“ duomenimis, šiuo metu darbuotojų skaičius siekia 46 tūkst.

Kaip oficialiame įmonės laiške rašė E. Muskas, pastaruosius kelerius metus „Tesla“ „augo ir plėtėsi“. Dėl to susidubliavo kai kurios darbuotojų pareigos. Jo nuomone, šiuo metu šias pozicijas „sunku pagrįsti“, tačiau anksčiau jas kurti buvo tikslinga.

E. Muskas pabrėžė, kad per 15 metų „Tesla“ neuždirbdavo metinio pelno. Jo nuomone, stabiliai uždirbamas pelnas padėtų pasauliui greičiau pereiti prie ekologiškai švarios energetikos.

„Atsižvelgus į tai, kad „Tesla“ niekad neuždirbdavo metinio pelno per beveik 15 savo egzistavimo metų, akivaizdu, kad ne pelnas mus motyvuoja, - rašė jis elektroniniame laiške, skirtame darbuotojams ir publikuotame tviteryje. - Mus skatina mūsų misija - spartinti pasaulio perėjimą prie švarios energetikos, bet šios misijos niekada nepasieksime, jeigu neįrodysime, kad galime būti stabiliai pelningi“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)