Primename, kad 2017-ųjų balandžio 23 d., apie 0.45 val., Panevėžyje, Rožyno rajone, kompanija asmenų užpuolė tris jaunus vyrus ir talžė juos lazdomis. Vienas sumuštųjų – 26 m. vyras (Justinas Skauda) – nuo smūgių mirė vietoje.

Aidą Kiuberį, kuris nusikaltimo metu buvo nepilnametis, teismas pripažino kaltu dėl nužudymo, nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir viešosios tvarkos pažeidimo ir skyrė jam subendrintą 8 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Nedą Braždžiūną teismas pripažino kaltu dėl nužudymo, nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir viešosios tvarkos pažeidimo bei skyrė jam 11 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Gytį Januškevičių, kuris nusikalto taip pat būdamas nepilnametis ir kurį teismas pripažino kaltu dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir viešosios tvarkos pažeidimo, skirta 2 metų laisvės atėmimo bausmė, kurios vykdymas atidėtas 2 metams, jaunuolis įpareigotas būti namuose nuo 22 val. iki 7 val., mokytis arba dirbti.

Nužudyto jaunuolio tėvams teismas iš dviejų pilnamečių nusikaltėlių priteisė po 10 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti, jo broliams – po 5 tūkst. eurų.

Teismas nustatė, kad nuteistieji 2017 m. balandžio 23-osios vidurnaktį Rožyno mikrorajone esančiame parke susitiko su trimis kitais vaikinais. Kaltinamieji dėl noro „paauklėti“ sumušė J. Skaudą, kuris nuo sužalojimų mirė. Taip pat buvo nesunkiai sužalotas dar vienas vyras. Trečiasis atsipirko dideliu išgąsčiu.

Visi kaltinamieji teismo proceso metu pripažino darę chuliganiškus veiksmus, tačiau nepripažino dėl nužudymo.