2017-aisiais „Avesco Rent“ apyvarta Šveicarijoje siekė 60 mln. eurų. Bendrovė tikisi, kad 5 mln. eurų dydžio investicijos į nuomai skirtos įrangos parką padės padvigubinti pajamas iš nuomos verslo Lietuvoje. Avesco Rent atstovai tikina, kad bendrovės plėtra neapsiribos Lietuva – 2019-aisiais planuojama atidaryti padalinius Latvijoje ir Estijoje, rašoma pranešime spaudai.

Kodėl Lietuva?

Pasak generalinio bendrovės direktoriaus Vincent Albasini, Lietuva, kaip pirmoji įmonės rinka už Šveicarijos ribų, pasirinkta neatsitiktinai: „Mums pasitaikė proga perimti „Caterpillar“ prekės ženklo atstovavimo teisę Baltijos šalyse. Tuo, be abejo, pasinaudojome – tai puiki galimybė augti. Atliktas Baltijos šalių rinkų tyrimas parodė, kad šios rinkos itin palankios ir nuomos verslui vystyti.

Remiantis tyrimo (IHS Markit, 2018) duomenimis, statybos sektorius, lyginant su 2016 m., praėjusiais metais augo visose Baltijos šalyse: Estijoje užfiksuotas 18,7 proc. augimas, Latvijoje rinka augo 19,2 proc., o Lietuvoje statybos sektoriaus apyvarta padidėjo 6,9 proc. Nors bendras sektoriaus augimas didžiausias Estijoje, statybinės technikos ir įrangos nuoma sparčiau plečiasi Lietuvoje – remiantis minėto tyrimo duomenimis, 2016 m. (lyginant su 2015 m.) nuomos rinka Lietuvoje augo 8,7 proc. (Estijoje – 3,1 proc., Latvijoje – 8,6 proc.). Nuomos rinkos dinamika ir ateities perspektyvos turėjo didelės įtakos mūsų sprendimui.“

Naujovės statybų sektoriuje

Kita priežastis, vardija V. Albasini, yra Lietuvos statybos rinkos pobūdis: „Veržlumas ir dinamika ryškūs ne tik infrastruktūros plėtros, bet ir gyvenamųjų pastatų statybos srityse. Atliktas rinkos tyrimas atskleidė Lietuvos rinkos potencialą. Be to, Lietuvos rinka daugeliu aspektu panaši į Šveicarijos – o ją žinome kaip nuluptą. Lietuvoje taip pat jau buvo susiformavusi stipri ir kompetentinga ekspertų komanda. O ir Wi-Fi čia vienas greičiausių pasaulyje – tai labai svarbu naujam nuomos būdui, kurį siūlome“, – šypsosi V. Albasini. – Tad žvaigždės susidėliojo itin palankiai.“

Siūlo nuomotis internetu

Įmonė į Lietuvos rinką žengia su išskirtiniu pasiūlymu – galimybe nuomotis statybinę įrangą internetu nuo A iki Z.

„Nuomos sektorius keičiasi kartu su paslaugų sritimi. Skaitmenizacija, nuolatinis ryšys ir produktyvumas šiandien yra pagrindiniai konservatyviu laikytą statybų sektorių formuojantys veiksniai. Šiandien prieiga prie informacijos ir operatyvūs sprendimai statybų rinkai yra būtini. Minėtas rinkos tyrimas (IHS Markit, 2018) taip pat parodė, kad dauguma nuomos sutarčių sudaromos pagal poreikį, tiesiai iš statybų aikštelės – labai nedidelė dalis nuomojamos įrangos suplanuojama iš anksto. Galimybė visą nuomos procesą atlikti internetu patenkina šį poreikį ir sutaupo laiko. Be abejo, prie įprastų būdų pripratęs vartotojas dėl to turi pakeisti savo įpročius. Bet jau po pirmo bandymo galima įsitikinti, kaip lengva tokį įprotį išsiugdyti“, – teigia Vincent Albasini.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)