Primename, kad lemiamo rungtynių ketvirčio pradžioje įsibėgėjęs Vasilije Micičius pasiekė sostinės ekipos aistringiausių sirgalių tribūną. Serbas apsisukęs jau skubėjo grįžti ant parketo, kai jį iš nugaros taranavo tikrai ne geriausiais linkėjimais nešinas „Lietuvos ryto“ sirgalius.

Todėl, siekiant išvengti didesnių konfliktinių situacijų su krepšinio sirgaliais, buvo nuspręsta žmogų palikti tribūnoje jį įspėjant ir nuraminant, o vėliau perduoti visą informaciją teisėsaugos pareigūnams.
Tautvydas Ptakauskas, „Argus“ atstovas

Žalgirietis nesivėlė į provokacijas ir grįžo ant parketo, o „pasižymėjęs“ jaunasis „Lietuvos ryto“ gerbėjas nuskubėjo atgal į savo tribūną.

Antradienio rytą jis pats prisistatė policijos pareigūnams, o Vilniaus apskrities policijos viršininko pavaduotojas Mindaugas Stravinskas Krepšinis.lt sakė, kad tai „normalus žmogus, išsišokęs emocijų lygmenyje ir neturėjęs jokių išankstinių planų sužaloti krepšininką ar panašiai“.

M. Stravinsko manymu, jam tikriausiai bus skirta bauda ir draudimas kurį laiką lankytis viešose vietose vykstančiuose renginiuose.

Incidentas Vilniuje sulaukė nemažai atgarsių, o ypač pasipiktino „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

„Raskite dar kokią nors sporto lygą, kur po tokio elgesio „fanas“ ramiausiai gali grįžti ir toliau stebėti rungtynes arenoje...“, – dar vėlų pirmadienio vakarą socialiniame tinkle „Twitter“ stebėjosi jis.

Antradienį po pietų Krepšinis.lt sulaukė „Siemens“ arenoje per rungtynes dirbusios „Argus“ saugos tarnybos atstovo Tautvydo Ptakausko komentaro.

Anot jo, sirgalius iš arenos nebuvo išvesdintas siekiant išvengti dar didesnių konfliktinių situacijų.

„Incidentas įvyko už krepšinio aikštelės ribų, iki rungtynių pabaigos likus 9 min. – kai emocijos ir aikštelėje, ir tribūnose buvo labai įkaitusios. Todėl, siekiant išvengti didesnių konfliktinių situacijų su krepšinio sirgaliais, buvo nuspręsta žmogų palikti tribūnoje jį įspėjant ir nuraminant, o vėliau perduoti visą informaciją teisėsaugos pareigūnams“, – elektroniniame laiške tvirtino T. Ptakauskas.

Tačiau atsakyti į klausimą, kaip apskritai įmanomas tokio pobūdžio incidentas arenoje, greta tribūnos budint saugos darbuotojams, įmonės atstovas vengė.

Nebuvo atsakyta ir į klausimą, kiek „Argus“ darbuotojų budėjo arenoje rungtynių metu.

„Dėl saugumo užtikrinimo šios konfidencialios informacijos atskleisti negalime, – pažymėjo T. Ptakauskas. – Tačiau norime užtikrinti, kad saugos tarnybos darbuotojų buvo pakankamai, kad būtų užtikrinta tvarka ir saugumas – rungtynes stebėjo gausus būrys aktyviausių „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ aistruolių, bet konfliktų tarp jų saugos tarnybos ir policijos darbuotojų dėka, pavyko išvengti“.

Anot įmonės atstovo, artimiausiu metu bus rengiamas susitikimas su „Siemens“ arenos atstovais ir policijos pareigūnas.

„Bus atsižvelgta į visus kitus rizikos faktorius ir imtasi prevencinių veiksmų, kad jau artimiausio renginio metu tai nepasikartotų“, – aiškino jis.

Pažymėtina, kad vilniečių treneris Rimas Kurtinaitis po rungtynių tiesiai šviesiai pareiškė, kad incidento metu apsauga su savo darbu nesusitvarkė.

„Manau, kad čia yra negerai, turi būti taisyklės, kad negalima liesti žmonių. Juk tam ir yra žaidėjai, o atskirai yra žiūrovai.

Tačiau iš esmės tai yra klausimas apsaugai, kuri turi atskirti, sužiūrėti. Futbolo rungtynėse matome, nuogi po aikštę bėgioja. Tai reiškia, apsauga nesusitvarkė“.

Galima prisiminti, kad tai jau ne pirmas skandalingas atvejis „Siemens“ per pastaruosius porą LKL sezonų.

Pernai žiemą vienas iš rungtynių žiūrovų pastūmė iš salės išeinantį „Žalgirio“ trenerį Šarūną Jasikevičių, o beįsiplieskiantį konfliktą nuramino greta buvęs jo asistentas Darius Maskoliūnas. Apsaugos darbuotojų greta nebuvo.

2016-aisiais bėgte apibėgęs pusę aikštelės Tomą Pačėsą apkabino tuometinis „Lietuvos ryto“ prezidentas Gedvydas Vainauskas. Prasiveržti iki komandos atsarginių suolo jam pavyko, tačiau tuomet G. Vainauską nuo trenerio nutempė apsauginis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)