Lemiamo rungtynių ketvirčio pradžioje įsibėgėjęs V. Micičius pasiekė sostinės ekipos aistringiausių sirgalių tribūną. Serbas apsisukęs jau skubėjo grįžti ant parketo, kai jį iš nugaros taranavo tikrai ne geriausiais linkėjimais nešinas „Lietuvos ryto“ sirgalius.

Gal tai pirmas ir paskutinis jo išsišokimas. Tai buvo emocijų lygmenyje, jis neturėjo jokių išankstinių planų sužaloti krepšininką ar panašiai.
Mindaugas Stravinskas, Vilniaus apskrities policijos viršininko pavaduotojas
Žalgirietis nesivėlė į provokacijas ir grįžo ant parketo, o „pasižymėjęs“ jaunasis „Lietuvos ryto“ gerbėjas nuskubėjo atgal į savo tribūną.

Netrukus Lietuvos policijos feisbuko paskyra išplatino pranešimą, kviečiantį „Lietuvos ryto“ sirgalių užsukti į svečius.

Vilniaus apskrities policija geranoriškai kviečia šį krepšinio aistruolį iki savaitės pabaigos atvykti į policiją, adresu Birželio 23-osios g. 16 (Viešosios tvarkos valdyba). Galite susisiekti su mumis ir per facebooką, privačia žinute.

Suprantame sirgalių emocijas, tačiau jos neturi peržengti tam tikrų ribų“, – buvo rašoma Lietuvos policijos feisbuko paskyroje.

Kodėl policija nereagavo į įvykius „Siemens“ arenoje ir vietoje nesulaikė chuligano?

Vilniaus apskrities policijos viršininko pavaduotojas Mindaugas Stravinskas DELFI sakė, kad rungtynių metu, salėje, dirbo saugos tarnyba, o policija prižiūrėjo tvarką išorėje, rūmų prieigose.

Ten dirbo apie 30 pareigūnų. Pagal susitarimą, apsaugininkai policininkus į salę kviečiasi ypatingais atvejais. Šįkart jokio kvietimo nebuvo.

Chuliganiškai pasielgęs sirgalius antradienio rytą, sužinojęs, kad jį kviečia pareigūnai, pats atvyko į policiją.

Pasak M. Stravinsko, tai „normalus žmogus“.

„Gal tai pirmas ir paskutinis jo išsišokimas. Tai buvo emocijų lygmenyje, jis neturėjo jokių išankstinių planų sužaloti krepšininką ar panašiai“, – sakė aukštas policijos pareigūnas.

Antradienio rytą bausmė sirgaliui dar nebuvo paskirta, tačiau, M. Stravinsko manymu, jam tikriausiai bus skirta bauda ir draudimas kurį laiką lankytis viešose vietose vykstančiuose renginiuose.

Renginio metu arenoje dirbo „Argus“ saugos tarnybos apsaugininkai, po incidento kažkodėl leidę chuliganiškai pasielgusiam jaunuoliui sugrįžti į tribūną ir toliau stebėti rungtynes.

Paklaustas, kodėl susiklostė tokia situacija, „Argus“ atstovas antradienio rytą teigė istorijos niuansų smulkiai nežinantis, tačiau pažadėjo jais pasidomėti ir paprašė atsiųsti klausimus elektroniniu paštu.

Kol kas atsakymų į juos nėra sulaukta.

Primename, kad incidentu „Twitter“ socialiniame tinkle pasipiktino Kauno „Žalgirio“ klubo vadovas Paulius Motiejūnas, kuris nesuprato apsaugos darbuotojų elgesio šio epizodo metu.

„Raskite dar kokią nors sporto lygą, kur po tokio elgesio „fanas“ ramiausiai gali grįžti ir toliau stebėti rungtynes arenoje...“, – stebėjosi P. Motiejūnas.

Epizodo vaizdo įrašas:

Pats V. Micičius po rungtynių šio incidento nekomentavo.

„Lietuvos ryto“ strategas Rimas Kurtinaitis nepuolė ginti tokio ekipos sirgaliaus elgesio.

„Manau, kad čia yra negerai, turi būti taisyklės, kad negalima liesti žmonių. Juk tam ir yra žaidėjai, o atskirai yra žiūrovai.

Tačiau iš esmės tai yra klausimas apsaugai, kuri turi atskirti, sužiūrėti. Futbolo rungtynėse matome, nuogi po aikštę bėgioja. Tai reiškia, apsauga nesusitvarkė“.

Po mačo „B Tribūna“ socialiniame tinkle rado paaiškinimą šiam epizodui: anot grupuotės atstovų – būtent serbas pirmasis provokavo konfliktą.

„Dėl Mičičiaus. Jis provokavo, žmogus pribėgo ir specialiai pakratė mūsų vėliavas, kad net visos izoliacijos atsikabino. Taip elgiantis su mūsų šventais dalykais, tikėtis teigiamos reakcijos sunkoka“, – rašoma „B Tribūnos“ feisbuko paskyroje.

Mačą 82:73 laimėjo „Lietuvos rytas“ ir serijoje iki keturių pergalių išlygino rezultatą – 1-1. Trečiasis LKL finalo mačas vyks Kaune ketvirtadienį, birželio 14 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (425)