Priepuolis ištiko L. Kudlow praėjus vos kelioms dienoms po to, kai šis veikėjas išprovokavo diskusijas, pareiškęs, kad Kanados premjeras Justinas Trudeau „dūrė amerikiečiams į nugarą“ per Otavoje vykusį Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimą, aptemdytą priešpriešos tarp Vašingtono ir jo sąjungininkų.

„Mūsų didis Larry Kudlow, itin uoliai dirbęs prekybos ir ekonomikos srityse, ką tik patyrė širdies smūgį. Dabar jis Walterio Reedo medicinos centre“, – D. Trumpas parašė prieš pat prasidedant istoriniam susitikimui Singapūre su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu.

Vėliau išplatintame pareiškime Baltieji rūmai apibūdino incidentą kaip „labai lengvą“ širdies smūgį.

„Larry šiuo metu yra geros būklės Walterio Reedo nacionaliniame karo medicinos centre, o jo gydytojai prognozuoja, kad jis visiškai ir greitai atsigaus“, – sakė prezidento rezidencijos atstovė Sarah Sanders.

70-metė televizijos garsenybė L. Kudlow pakeitė buvusį banko „Goldman Sachs“ prezidentą Gary Cohną. Pastarasis kovą paliko JAV administraciją, protestuodamas prieš D. Trumpo sprendimą įvesti muitus plieno ir aliuminio importui iš valstybių sąjungininkių.

Dirbdamas televizijoje L. Kudlow tvirtai rėmė prezidento pastangas mažinti mokesčius ir paprastinti verslo reguliavimo sistemą, tačiau atvirai kritikavo D. Trumpo planus įvesti muitus.

Tačiau prisijungęs prie Baltųjų rūmų jis ištikimai vykdo savo viršininko darbotvarkę ir, pavyzdžiui, pareiškė, kad ES turi padaryti „nuolaidų“, jei blokas norėtų išvengti muitų. Be to, jis leido suprasti, kad JAV pasiruošusios pasitraukti iš 1992-aisiais pasirašytos Šiaurės Amerikos laisvosios prekybos prekybos sutarties (NAFTA).

Sekmadienį ekonomikos patarėjas teigė, kad J. Trudeau per G-7 susitikimą „dūrė mums į nugarą“, Kanados lyderiui pareiškus, kad D. Trumpo kalbos apie nacionalinį saugumą teisinant muitų įvedimą yra „kiek užgaulios“ Kanados veteranams.

L. Kudlow balandį buvo pavesta vadovauti Nacionalinei ekonomikos tarybai – 1993-aisiais įsteigtam politiką formuojančiam organui, sudarytam iš aukšto rango pareigūnų ir ekspertų.

Nors jis turi ekonomisto ir istoriko bakalauro diplomus, L. Kudlow nėra tradicinis mokslininkas, kokie dažniausiai skiriami į šios institucijos vadovus.

Jis geriau žinomas kaip ketvirtį amžiaus televizijoje CNBC dirbęs analitikas, pasižymintis griežtomis pažiūromis į prekybą ir komiška laidų vedimo maniera.

2007-aisias, kai JAV sprogo burbulas būsto rinkoje, jis mėgino įtikinti savo publiką, kad joks nuosmukis šalies neištiks.

9-ąjį dešimtmetį jis ėjo Baltųjų rūmų biudžeto skyriaus direktoriaus pareigas prezidento Ronaldo Reagano administracijoje ir teberiamia tuometę konservatyvią, į pasiūlą orientuotą ekonomikos politiką, grindžiamą mokesčių mažinimu siekiant padidinti ekonomikos augimą. Tokios ideologijos tvirtai laikosi ir D. Trumpo vyriausybė.