Vienas iš ANOC tarybos posėdžių vyko kartu su Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) Vykdomojo komiteto posėdžiu.

Pasak A.Poviliūno, ANOC daugiausia diskutavo apie olimpinių žaidynių programą ir parengė kreipimąsi į IOC.

"Nuolat kyla klausimų dėl kai kurių sporto šakų buvimo arba ne olimpinių žaidynių programoje. Todėl rekomenduojama visų sporto šakų federacijų prašymus svarstyti laiku ir atsakingai, atsižvelgiant į populiarumą, masiškumą, žiūrovų lankomumą, televizijos palankumą, - sakė LTOK vadovas. - Kelias į žaidynes visoms sporto šakoms atviras, net ir toms, kurios buvo išbrauktos. Tačiau Pekino vasaros olimpinių žaidynių programa jau tikrai nesikeis".

Buvo atkreiptas dėmesys į tai, kad kai kurie rėmėjai nesilaiko savo logotipų gaminimo normų ir dydžių. Siūloma ištirti ir išgyvendinti faktus, kai rėmėjai tiesiogiai palaiko ryšius su sportininkais, neturėdami nacionalinių olimpinių komitetų sutikimo.

Neišvengiamai kalbėta ir apie vis labiau artėjančias Turino žiemos olimpines žaidynes ir išreikštas susirūpinimas, ar jų rengėjai išspręs transporto problemas.

Beje, lapkričio 2-ąją iki jų liks tik 100 dienų, todėl ta proga LTOK surengs susitikimą su visais šiuo metu šalyje esančiais olimpinės rinktinės nariais ir kandidatais bei jų treneriais ir federacijų vadovais.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją