„Tai buvo mano sena svajonė – palaikyti savo mylimą rinktinę pasaulio čempionate. Dalyvauju dviračių lenktynėse, todėl pagalvojau, kodėl gi į Rusiją nenuvažiavus ant dviejų ratų. Apie mano sumanymą sužinojo rinktinė ir šalies vyriausybė – suteikė visą įmanomą pagalbą. Štai aš čia!“ – džiaugėsi profesionalus dviratininkas Fahadas Al Yahya.

5145 kilometrus įveikęs vyras kirto keturių šalių teritorijas: Saudo Arabijos, Turkijos, Gruzijos ir Rusijos.

„Problemų beveik nebuvo, tik Gruzijoje buvo sunku, ten niekas manęs nesuprato, nesugebėjau nieko paaiškinti. O gruzinai gana rūstūs – jei sako „ne“, reiškia „ne“. O likus 500 km iki Maskvos dar patekau į avariją. Pats nebuvau sužeistas, tačiau dviratį teko išmesti. Nieko, nusipirkau naują ir važiavau toliau“, – pasakojo Rusijos sostinę pasiekęs futbolo sirgalius.

Jis tvirtino, kad seks paskui Saudo Arabijos rinktinę, tiesiog išvažiuos anksčiau: „Tuo pačiu susipažinsiu su šalimi, tikiuosi, šiais keliais neapsiribosiu. Tačiau atgal jau skrisiu lėktuvu. Dar kartą įveikti tokį kelią veikiausiai nesiryšiu“.

Saudo Arabijos rinktinė A grupėje ketvirtadienį žais FIFA 2018 turnyro atidarymo rungtynes su Rusija, o toliau jos laukia dvikovos su Urugvajumi (Rostove prie Dono) ir Egiptu (Volgograde).

Pasaulio futbolo čempionatas Rusijoje vyks nuo birželio 14 iki liepos 15 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)