„Šios Vyriausybės pozicija yra aiški ir vieninga. Diskusijų apie bet kokį pasiūlymą dėl pasitraukimo iš euro nėra“, – dienraščiui „Corriere Della Sera“ sakė G. Tria.

Italijos valdančioji koalicija, sudaryta iš „Šiaurės lygos“ ir „Penkių žvaigždučių judėjimo“, nuo bendros programos paskelbimo gegužę pabrėžia norinti išlikti euro zonos nare, taip siekdama nuraminti Briuselį po ankstesnių prieš eurą nukreiptų šių partijų pareiškimų.

69-ių G. Tria Italijos ekonomikos ministru tapo praėjusią savaitę, kai parlamentas patvirtino naujos Vyriausybės sudėtį.

„Mes ne tik nenorime pasitraukti iš euro, bet ir veiksime taip, kad mūsų naryste euro zonoje niekada nebūtų suabejota“, – tvirtino politikas.

G. Tria yra viena iš figūrų, kurių dėka Giuseppe Conte vadovaujama Italijos vyriausybė apskritai galėjo pradėti darbą.

Jis ekonomikos ministru tapo, kai buvo atšaukta euroskeptiko Paolo Savono kandidatūra į šias pareigas. Pastarasis vėliau buvo patvirtintas Europos reikalų ministru.

G. Tria palaiko Vyriausybės planus smarkiai mažinti mokesčius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)