Belgai pasaulio futbolo čempionate dar niekada nebuvo iškovoję medalių. Geriausias jų pasiekimas – ketvirtoji vieta 1986 metų pirmenybėse Meksikoje. Visgi itin galingą sudėtį surinkę „raudonieji velniai“ žada užsitęsusį medalių badą nutraukti.

Edenas Hazardas, Kevinas De Bruyne, Romelu Lukaku, Janas Vertonghenas, Thibautas Courtois, Axelis Witselis, Michy Batshuayi, Driesas Mertensas, Vincentas Kompany, Toby Alderweireldas...

Rinktinė yra pilna žvaigždžių, o ekspertai neabejoja – belgai neturi silpnų vietų.

Nors Roberto Martinezas surinko geriausią sudėtį Belgijos istorijoje, didelė dalis šios šalies futbolo mylėtojų yra nepatenkinti – rinktinė nėra tokia gera, kokia galėtų būti. Už tai atsakomybę prisiimantis treneris suskaldė šalį į dvi dalis.

Pirmiausia, R. Martinezas šokiravo belgus į galutinę rinktinės sudėtį neįtraukdamas vienu geriausių šalies saugų laikomo Radja Nainggolano, kuris sužaidė solidų sezoną UEFA Čempionų lygos pusfinalį pasiekusioje „AS Roma“ ekipoje.

Nors dalis belgų jau susitaikė su rinktinės sudėtimi be R. Nainggolano, dabar juos skaldo R. Martinezo pasirinkimas statyti visą komandos žaidimą aplink didžiausią žvaigždę – Londono „Chelsea“ atakų lyderį Edeną Hazardą.

Dėl tokio pasirinkimo jokių dvejonių neturi prancūziškai kalbanti Belgijos dalis Valonija. Iš jos kilęs ir savo karjerą Prancūzijoje pradėjęs 27-erių puolėjas yra tikras valonų numylėtinis – šie kartu su R. Martinezu neabejoja, jog E. Hazardas yra vienas iš trijų geriausių pasaulio futbolininkų.

Vis dėlto olandiškai kalbanti Belgijos dalis Flandrija yra kito šalies futbolo dievuko pusėje – flamandams geriausias rinktinės žaidėjas yra šį sezoną „Manchester City“ klube blizgėjęs ir jį į „Premier“ lygos viršūnę atvedęs Kevinas De Bruyne.

E. Hazardo kritikai primena, jog pastarasis sezonas jam nebuvo pats geriausias, o taip pat jam sunkiai sekėsi tvarkytis su rinktinės lyderio role 2014 metais Brazilijoje ir 2016 metais Prancūzijoje. Be to, primenamas ir atvejis kai atletas savavališkai buvo atsiskyręs nuo rinktinės.

Visa kritika – nė motais R. Martinezui, kuris nedvejodamas paskyrė E. Hazardą rinktinės kapitonu ir aikštėje numatė jam svarbiausias pareigas. Tam, kad E. Hazardas žibėtų ryškiausiomis spalvomis, treneris apribojo K. De Bruyne laisvę ir numatė jam gerokai kuklesnę rolę nei „Manchester City“ klube.

Galimybe dirbti su E. Hazardu besimėgaujantis R. Martinezas tikina – tai yra jo čempionatas. Atrankos cikle „Chelsea“ žvaigždė pelnė 6 įvarčius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus, o strategas viliasi, kad puolėjas apsukų nemažins ir čempionato G grupėje, kurioje teks kovoti su Anglija, Panama ir Tunisu.

Atsakomybės nesikrato ir pats E. Hazardas, kuris supranta, kad tai yra jo valanda įrodyti savo vertę ir užsidirbti perėjimą į Madrido „Real“, apie kurį jis visuomet svajojo: „Esu lyderis, bet mes visi rinktinėje žinome, kas esame. Esame geri žaidėjai, esame auksinė karta ir norime pagaliau laimėti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)