Pirmajame serijos su „Golden State Warriors“ susitikime L. Jamesas pelnė net 51 tašką, tačiau „Cavaliers“ dėl absurdiškos J.R. Smitho klaidos nepasinaudojo galimybę išplėšti pergalę ir krito per pratęsimą. Susierzinęs L. Jamesas po rungtynių rūbinėje kumščiu smogė į derinių lentą.

Apie tai papasakojęs L. Jamesas apgailestavo dėl jį užvaldžiusių emocijų: „Pirmosios rungtynės reiškė labai daug. Išleidome tą pergalę iš rankų. Jei būtume laimėję, viskas galėjo būti kitaip. Dėl neišnaudoto šanso buvo labai apmaudu. Reagavau į tai labai emocingai. Mano ranka yra beveik lūžusi.“

Kituose trijuose serijos susitikimuose L. Jamesas pelnė atitinkamai 29, 33, 23. Net ir stipriai susižeidęs plaštaką puolėjas aštuntajame iš eilės savo karjeros finale fiksavo 28,3 taško, 8,7 atkovoto kamuolio ir 10,7 rezultatyvaus perdavimo vidurkius. Vis dėlto „Warriors“ triumfavo 4-0.

Gali būti, jog 2014 metais iš Majamio „Heat“ į „Cavaliers“ sugrįžusio L. Jameso karjera šiame klube baigėsi. Vasarą 33-ejų atletas taps laisvuoju agentu, o jau kurį laiką jis yra siejamas su tokiais klubais kaip Filadelfijos „76ers“, Hjustono „Rockes“ ar Los Andželo „Lakers“.

Tiesa, pats krepšininkas po šeštojo pralaimėto NBA finalo dar nebuvo linkęs kalbėti apie savo ateitį. Triskart NBA čempionas tik patikino, jog priims sprendimą, kuris bus geriausias jo šeimai.