Kaip dviratininkai važinėja keliu tikrinę pareigūnai kone kiekvienam turėjo aiškinti, kuo skiriasi kelio važiuojamojoje dalyje įrengtos juostos dviratininkams nuo dviratininkų tako. Žmonės neslėpė nuostabos sužinoję, kad važiuojant keliu privaloma dėvėti šviesą atspindinčią liemenę arba turi degti dviračio priekinis ir galinis žibintai.

„Pirmą kartą girdžiu“, – lyg susitarę teisinosi pažeidėjai.

Pirmą kartą įkliuvusius pareigūnai tik įspėjo, tačiau atsirado ir tokių, kurie aiškino savo taisykles.

„Ko čia negalima, nuo kada? Atstokit“, – piktinosi vyras ir bandė nuvažiuoti savais keliais, nė neišklausęs pareigūnų. Vienam pareigūnui jį sustabdžius, vyras ir toliau nenurimo: „Aš gi dviračių taku važiuoju, ko čia kabinėjatės?“.

Šiam žmogui pareigūnai paaiškino, kad dviračių juostos įrengtos važiuojamojoje kelio dalyje, tai nesuteikia privilegijų nedėvėti liemenės arba neįjungti žibintų. O paprašius pažeidėjo dokumento, vyras vėl ėmė piktintis: „Koks gi dviratininkas dokumentus vežiojasi? Kas čia dabar?“.

Šiaip ne taip aprimęs vyras pagaliau išklausė pamoką, kaip reikia važiuoti keliu ir kas yra atskirtas dviračių takas. Pareigūnai reido metu baudų nedalijo, ir šį dviratininką tik perspėjo, nors jis už įžūlumą galėjo gauti baudą, mat labai nenorėjo paklusti pareigūnams. Visgi aprimęs vyras atsipirko įspėjimu.

O štai visiška priešinga reakcija buvo jauno vyro, kuris atkakliai ieškojo, kaip įjungti žibintą, kai išgirdo, kad tai būtina.

„Man pavyko!“, – net sušuko džiaugsmingai ir ėmė juoktis. Vyrukas dėkojo pareigūnams, kad jie malonūs ir sakė, kad Lietuvoje mažai praleidžia laiko, tad daug ko nežino. Kol vasara, jis mėgaujasi Palanga, tačiau paspaudus šaltukui išvyksta į Tailandą.

Daug pasakoti jaunas vyras nenorėjo, paklaustas, ką veikia Tailande, nusišypsojo ir pasakė: „Gyvenu“.

O štai pusamžis vietos gyventojas neslėpė jaudulio, kai jį pareigūnai sustabdė ir ėmė klausinėti, ar vyras žino taisykles. Jam dar neprivažiavus iki pareigūnų, dviratininko maišelio turinys patraukė akį – vyras vežėsi alkoholio. Atvirai prisipažino išgėręs „porą alaus“, tačiau pamatęs alkoholio matuoklį sunerimo: „Gal ir įpūsiu“.

Dviratininko nuojautą alkoholio matuoklis patvirtino – 0,59 promilės. Apgirtęs vyras nuleido galvą ir kantriai laukė, kol jam bus surašyta bauda.

Dar viena neblaivi moteris, kuri jau nė nepavažiavo dviračiu, pareigūnus ėmė kviesti „ant nakvynės“ ir žadėjo išvirti skanią žuvienę. Moters pareigūnai neturėjo už bausti – dviratį ji vedėsi. Girtą moterį vienas policininkas palydėjo iki namų, kad susipynus kojoms neįvyktų kokia nelaimė.