„Jam nustatytas 0,69 promilės girtumas“, – BNS sakė Kauno apskrities policijos atstovė Justina Kazragytė.

Kauno apskrities policijos viršininkas Darius Žukauskas BNS teigė, kad funikulieriaus mašinistas sulaikytas 48 valandoms.

Policija nelaimę tirs arba pagal Baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 3 dalį (nežymus mažamečių sužalojimas) arba pagal Baudžiamojo kodekso 138 straipsnį (nesunkus sveikatos sutrikdymas).

„Kai bus patikrintos visos aplinkybės, bus sprendžiama dėl įmonės darbuotojo atsakomybės. Skaudi nelaimė, ačiū Dievui, neįvyko skaudesnių pasekmių. Nė vieno vaiko gyvybei nėra pavojaus“, – BNS sakė D. Žukauskas.

Paaiškėjo, kad funikulieriaus viduje buvo 32 vaikai, 8 pristatyti į gydymo įstaigą. Vaikams nustatyti rankų, kojų, nugaros sumušimai.

Kaip skelbė BNS, penktadienio popietę Kaune atsikabinus lynui Žaliakalnio funikulieriuje, pirminiais duomenimis, nukentėjo 5-7 klasių moksleiviai. Vaikai sąmoningi, tačiau išsigandę.

Bendrajame pagalbos centre 17.14 val. gautas pranešimas apie tai, kad nukrito Putvinskio gatvėje esantis Žaliakalnio funikulierius, yra sužeistų vaikų.

Į įvykio vietą išvyko ugniagesiai, greitoji, policija.

„Teritorija aptverta „stop“ juostomis, apačioje laukia būrelis moksleivių, su jais bendrauja policija ir medikai. Stovi greitosios pagalbos automobiliai“, – iš įvykio vietos pranešė BNS korespondentė.

Penktadienio vakarą šį įvykį pakomentavo Kauno meras. „Tai yra protu nesuvokiamas įvykis. Ačiū Dievui, kad išvengėme didelės tragedijos. Palaikau nuolatinį ryšį su Kauno policijos vadovu Dariumi Žukausku ir Kauno greitosios pagalbos stoties vadu Nerijumi Mikelioniu. Kaunas tinkamai pasirūpins visais į nelaimę patekusiais vaikais. Šitas funikulierius priklauso ne savivaldybei, o privačiai kompanijai „Kauno liftai“. Su įmonės vadovybe laukia labai rimtas pokalbis apie jų atsakomybę ir veiksmus, kad tokie dalykai nepasikartotų“, - teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Žaliakalnio funikulierius 1993 metais buvo privatizuotas, o 2003 metais jį įsigijo ir iki šiol eksploatuoja privataus kapitalo įmonė „Kauno liftai“. Jai vadovaujantis Jonas Guzavičius priklauso Kauno miesto tarybos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijai.

Papildyta 20.10 val. Penktadienį vakare darbą pradėjo Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija. Įvertinus visas aplinkybes, komisijos nariai nusprendė sužalojimų išvengusius moksleivius pristatyti į Apuolės gatvėje esančią Kauno specialiąją mokyklą. Ten 12-14 metų amžiaus vaikai buvo pavalgydinti, su jais dirbo du į vietą iškviesti psichologai.

Apie 20 val. autobusas su iš Šiaulių atvykusiais moksleiviais bei policijos ir greitosios pagalbos palyda pajudėjo į Kauno klinikas. Ten pasiėmus 7 iš ligoninės išleidžiamus vaikus autobusas išvyks atgal į Šiaulius. Vienas į nelaimę patekęs vaikas lieka Kauno klinikose.