Bylos duomenimis, E. Kripakas ir A. Ležnevičius, iš anksto susitarę, kerštaudami, 2016 m., naktį iš rugsėjo 3 į 4 d., itin žiauriai, kojomis, rankomis ir įvairiais daiktais sumušė nukentėjusįjį. Jam nuo sumušimų lūžo stuburas, šonkauliai, į pilvo ir krūtinės ertmę išsiliejo kraujas.

Be to, jie suniokojo savo aukos automobilį BMW: išdaužė langus ir žibintus, suniokojo kėbulą (žala - 300 eurų).

Leisgyvis vaikinas buvo rastas tą pačią naktį, apie 2.40 val. Jis buvo skubiai išvežtas į ligoninę Vilniuje. Apie 5 val. jis ligoninėje mirė.

E. Kripakas teisme savo kaltę neigė, o A. Ležnevičius teigė tik išdaužęs automobilio langą.

Penktadienį Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija, atmesdama prašymus išteisinti nuteistuosius A. Ležnevičių ir E. Kripaką, konstatavo, kad apygardos teismas pagrįstai juos pripažino kaltais ir nuteisė už tai, kad jie sudavė ne mažiau kaip 33 smūgius į įvairias kūno vietas nukentėjusiajam, taip itin žiauriai, sukeldami dideles fizines kančias, jį nužudė. Be to, jie pagrįstai pripažinti kaltais ir dėl automobilio, priklausiusio nužudytajam, sugadinimo.

Kolegija konstatavo, kad nuteistiesiems paskirtos galutinės subendrintos 15 metų laisvės atėmimo bausmės nėra per griežtos ir jas švelninti nėra jokio pagrindo, praneša Lietuvos apeliacinis teismas.

Kolegija konstatavo, kad nužudytojo motinai ir žmonai priteista neturtinė žala - kiekvienai po 40 tūkst. eurų - yra proporcinga padarytam nusikaltimui ir atitinka protingumo, teisingumo ir sąžiningumo kriterijus.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis dar gali būti skundžiama Aukščiausiajam teismui.