Ekstremalią pramogą išbandė trys naujokai, pirmąkart lipę ant vandenlentės.

Taip, šis sportas reikalauja tam tikrų įgūdžių ir greičiausiai slydimo vandeniu subtilybes perpranta gerą balansą ir koordinaciją turintys asmenys bei riedlenčių ir snieglenčių gerbėjai.

Nėra svarbus ypatingas fizinis pasiruošimas, tai nesuteikia pranašumo stojant pirmąkart ant vandenlentės. Viską lemia praktika, ne fiziniai duomenys. Per porą užsiėmimų galima išmokti taisyklingai skrieti vandenlente, apsisukti ir mėgautis šio sporto teikiamu malonumu.
Rokas Zaveckas

Beje, snieglentininkams tai puiki jų mėgiamo užsiėmimo alternatyva šiltuoju metų laiku.

Nors tai ekstremalus užsiėmimas, jam nėra būtinas ypatingas fizinis pasirengimas, kur kas svarbiau – dėmesys saugumui. Tačiau „Wakespot“ vandenlenčių parke naujokus sergi patyrę instruktoriai. Vienas jų – Rokas Zaveckas, padėjęs svečiams iš DELFI sėkmingai išbandyti šią karštai vasarai tinkančią sporto šaką.

„Atvykstantiems naujokams tereikia su savimi turėti gerą nuotaiką, svarbu būti pasiruošus sušlapti (šypsosi), o mes jau suteiksime visas žinias, būtinas pirmąkart lipant ant vandenlentės.

Nėra svarbus ypatingas fizinis pasiruošimas, tai nesuteikia kažkokio pranašumo stojant pirmąkart ant vandenlentės. Viską lemia praktika, ne fiziniai duomenys. Per porą užsiėmimų galima išmokti taisyklingai skrieti vandenlente, apsisukti ir mėgautis šio sporto teikiamu malonumu“, – teigė „Wakespot“ instruktorius R. Zaveckas.

Į „Wakespot“ vandenlenčių parką galite atvykti ir su savo hidrokostiumu ir vandenlente. Jei jų neturite, nieko baisaus – vietoje bus išnuomota visa reikiama įranga: tiek vandenlentė, tiek hidrokostiuma, ir, savaime suprantama, į plaukimo kainą įskaičiuota liemenė ir šalmas.

DELFI naujokų krikštas – pavykęs, šlapias ir sėkmingas. Ko gero, geriausiai sekėsi fotografui Kirilui, jis prisipažino, kad anksčiau yra išbandęs snieglente, tad jis vandenlentės valdymo principus perprato greičiausiai.

Tačiau visiems trims naujokams po pirmų 10-ies užsiėmimo minučių pavyko gana sklandžiai skrieti bangomis nuo vieno iki kito ežero kranto.

Teko susitaikyti tik su vienu dalyku – pirma valanda ant vandenlentės praskriejo akimirksniu.

Vandenlenčių parkas prie Balžio ežero įsikūręs 10 minučių kelio nuo Vilniaus, jį galima rasti adresu Balžio g. 31. Daugiau informacijos apie vandenlenčių parką – čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)