Mūsų šalies ekipai po tris įvarčius pelnė Mantas Panovas ir Justas Pažarauskas.

„Emocijų pilna galva. Aišku, žaidimas buvo labai gražus. Brazilai daug rizikavo, kiekviename metime jie vaikščiojo peilio ašmenimis, ant ribos. Ir vis tiek teisėjai neskyrė baudinių. Labai gaila. Tikrai buvo nemažai situacijų, kai teisėjas turėjo skirti baudinius, bet neskyrė. Mes žaidėme saugiai, varžovai rizikavo. Ir jiems toks žaidimas pasiteisino“, – po mačo sakė Š. Jukna.

Dar daugiau priekaištų arbitrams turėjo rinktinės senbuvis Marius Zibolis.

„Šis pusfinalis buvo vertas finalo. Man labiau patiktų, kad tokiose rungtynėse, kai kova itin lygi, žaidėjai savo žaidimu išsiaiškintų, kurie yra geresni. O dabar šoninis teisėjas pakelia ranką, bet įvartis neįskaitomas. Nesuprantu, kas čia per teisėjavimas. Sąlygos visiems turi būti lygios. Nenoriu nieko kaltinti, nes brazilai turi tikrai gerą komandą su puikia gynyba ir aštriu puolimu. Šį kartą jie geresni“, –sakė M. Zibolis.

Rio de Žaneiro parolimpinių žaidynių čempionė Lietuvos rinktinė dėl bronzos medalių ir bilieto į Tokijo žaidynes taip pat penktadienį kovos su belgais, kurie pusfinalyje 5:10 pralaimėjo Vokietijos komandai.

Apie mažąjį finalą Lietuvos rinktinės nariai kalbėjo optimistiškai. Šių rungtynių kainą – vieta Tokijo parolimpinėse žaidynėse. Varžovai – belgai, kuriems pralaimėta grupių etape.

„Manau, kad dabar mūsų gynyba yra geresnė nei grupių etape. Viskas turėtų būti gerai. Svarbiausia, kad komanda kuo greičiau atsigautų po apmaudaus pralaimėjimo pusfinalyje. Geriau apsiginsime nei pirmose rungtynėse su belgais. Ir manau, kad laimėsime. Kovoti tikrai yra dėl ko“, – sakė M. Zibolis.

Mūsiškiai planetos pirmenybėse triumfavo du kartus ir po sykį iškovojo sidabro bei bronzos medalius.

Primename, kad čempionato ketvirtfinalyje ketvirtadienį Lietuvos rinktinė 7:4 nugalėjo JAV komandą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)