Įkvepiančios kalbos

Įkvepiančios kalbos

„Wandering the Future” inovacijų ekspertė iš Olandijos kalbėdama apie gyvenimą 2030 metais, tikina, kad ateitis nėra nukaldinta akmenyje: ji atvira pokyčiams.

„Ateities kaita yra eksponentinė. Ji vis greitesnė ir greitesnė. Jei pažiūrėsime į praėjusius 60 metų, matome, kad paskutiniai 10 metų kito tokiu pačiu greičiu, kaip prieš tai buvę 50 metų. Ateinantys 3 metai, judės tokiu pačiu greičiu, kaip paskutiniai 10 metų“, – sako ji ir tikina, kad dėl tokios sparčios kaitos privalome suprasti, kas vyksta ir ko norime.

Svarbiausias klausimas, anot jos, ar žmonija valdo technologijas, ar technologijos valdo žmoniją? „Ką turiu omeny? Kas per paskutines 10 minučių žiūrėjo į savo išmanųjį telefoną? O per 5 minutes? O kas dabar laiko telefoną savo rankoje?“, – salėje sėdinčių dalyvių klausė C. Cremer.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)