Nors sporto psichologija kaip viena psichologijos atšakų pasaulyje jau skaičiuoja beveik 100 metų, pašnekovas sako, jog Lietuvoje psichologinio pasirengimo skirtumai yra akivaizdūs, rašoma pranešime spaudai.

„Dauguma varžybų, rungtynių lūžio momentų yra stipriai susiję su psichologija. Tiesa, psichologinis pasirengimas, savijauta varžybų metu Lietuvoje neretai vis dar būna trenerio ar komandos lyderio nuopelnas, tačiau žinau vis daugiau sportininkų, kurie sunkiu karjeros momentu kreipiasi į psichologus ir kuriems toks žingsnis tampa karjerą stabilizuojančiu faktoriumi.

Tvarkydamiesi su savo mintimis sportininkai, manau, dažnai išvengtų didesnių duobių. Psichologinė pagalba visų pirma naudinga ne siekiant nukonkuruoti kitus, o tvarkantis su pačiu savimi“, – užbaigia mintį I. Grinevičius.

Festivalio diskusijoje dėmesys bus skiriamas ir tam, jog išsiaiškintume, ką daro sportininkai, jog įveiktų galvoje kylančias kliūtis ir kaip tai kiekvienam mūsų pritaikyti kasdieniame gyvenime. Diskusijoje taip pat dalyvaus olimpietis, maratoninkas Remigijus Kančys, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, sporto psichologė Rinalda Germanienė ir psichoterapeutas Timas Petraitis.

PLJS sporto diskusijoje išgirstas mintis bei patarimus festivalio svečiai galės išbandyti ir praktiškai: festivalyje vyks ir tradicinės krepšinio, futbolo varžybos, badmintono ir tinklinio turnyrai, 4 km bėgimo rungtis. Organizatoriai pažymi tai, jog registruojantis komanda nebūtina – komandos bus sudaromos renginio vietoje burtų keliu iš užsiregistravusių dalyvių.

Registracija į šiuos turnyrus jau pradėta, dalyviai registruotis gali festivalio puslapyje www.pljs.lt Turnyrų pirmų trijų vietų nugalėtojai bus apdovanoti medaliais ir specialiais prizais.

Festivalio metu dalyviai turės galimybę prisijungti ir prie netradicinio, judėti priversiančio užsiėmimo – vaikščiojimo.

„Planas yra „Harmony Park“ miškuose „išvaikščioti“ simbolinį užrašą „LT100“ ir pasikrauti teigiamų emocijų. Manau, svarbiausia pabūti su savimi, o detalės bus pakeliui, faktas, kad tai bus susiję su Lietuva“, – sako Mindaugas Šatkus, festivalyje taip pat vesiantis rytines mankštas ir sugalvojęs išbėgioti „Tautiškos giesmės“ žodžius.

M. Šatkus – aktyvaus laisvalaikio mėgėjas, o idėją bėgioti himno žodžius sugalvojo ir, padedamas bendraminčių visame pasaulyje, įgyvendino. Idėja paprasta – yra bėgiojama ar, kaip ir bus festivalyje, vaikštoma tam tikrą atstumą, o vėliau savo vaikščiojimo maršrutą (tam tikrą žodį, raides) kiekvienas dalyvis galės matyti telefono programėlėje. Kaunietis pats prisipažįsta nežinantis, kaip ten PLJS bus, tačiau sako, jog tai – įdomiausia dalis.

Festivalio sporto programoje – meditacijos, jogos pamokos, vyks ir akrobatinė joga, prie kurios galės prisijungti bei ją išmėginti visi norintys. „In Balance“ studija pristatys ir kalbės apie aktyvumo stoką kasdieninėje veikloje, psichologinio streso poveikį kiekvieno kūnui; raumenų disbalansą ir dėl to atsirandančius skausmus. Dalyviai galės įgyti ir taisyklingo judėjimo pradmenis, tikina organizatoriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)