Pirmadienį „žymusis“ realybės šou „Iššūkis kaime“ skaistuoliu apsimetinėjęs kaunietis buvo sulaikytas dėl to, kad galimai vėl tenkino savo aistras nepilnamečių apsupty.

Trečiadienį prokuratūra kreipėsi į Kauno apylinkės teismą dėl kardomosios priemonės skyrimo, pastarasis suėmė jį vienam mėnesiui. Teismo pranešime rašoma, kad A. Ulvydas įtariamas jaunesnių nei 16 metų mergaičių tvirkinimu. Teigiama, kad aukų skaičius gali siekti apie 40.

Įkliūna ne pirmą kartą

Balandžio 26 d. Kauno apylinkės teismas A. Ulvydui už 2015 m. įvykdytus nusikaltimus skyrė laisvės atėmimą dviem metams ir trims mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant dviem metams ir paskiriant atitinkamus įpareigojimus.

A. Ulvydas tada pripažintas kaltu dėl jaunesnių nei 16 metų asmenų tvirkinimo ir neteisėto disponavimo pornografinio turinio dalykais, kuriuose vaizduojami vaikai arba asmenys pateikiami kaip vaikai.

Tačiau, atrodo, kad vyras savo praeities darbelių visgi neišsižadėjo. Kauno apskr. VPK pareigūnai birželio 4 d., nespėjus dar įsiteisėti teismo nuosprendžiui, sulaikė A. Ulvydą galimai darantį panašias nusikalstamas veikas.

Trečiadienio rytą kreiptasi į teismą dėl kardomosios priemones skyrimo. Iš teismo antrankiais surakintas ir pareigūnų išvęsdintas A. Ulvydas šaukė, kad visa prieš jį surinkta medžiaga yra melas bei aiškino, jog su juo bandoma susidoroti dėl to, kad jis nuo skriaudikų išgelbėjo mergaitę.

Suimtas mėnesiui

Kauno apylinkės teismo teisėjas Audrius Meilutis trečiadienį popiet paskelbė, kokios kardomosios priemonės skirtos A. Ulvydui.

„Šios dienos nutarimu Kauno apylinkės teismas A. Ulvydui skyrė suėmimą ir nustatė vieno mėnesio suėmimo laikotarpį. Kardomoji priemonė buvo skirta keliais baudžiamojo kodekso proceso pagrindais: t. y. manant, kad įtariamasis gali bėgti arba slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų ir tai pat gali trukdyti procesui būdamas laisvėje“, - teismo sprendimą aiškino teisėjas.

Anot Kauno apylinkės teismo, A. Ulvydas įtariamas jaunesnių nei 16 metų mergaičių tvirkinimu. Teisėsauga skaičiuoja, jog jų galėjo būti apie 40.

„Byla yra susijusi su nepilnamečiais asmeninis, o pats tyrimas yra tik pradinėje stadijoje, todėl mes negalime komentuoti atskirų tyrimo detalių“, – nuo platesnių komentarų susilaikė A. Meilutis.

Pasak teisėjo, A. Ulvydas sutiko su jam pateiktais įtarimais, tačiau jo advokatas prašė mažesnės kardomosios priemonės.

Kauno miesto apylinkės teismas

Šokdavo nepilnametėms

A. Ulvydas dar 2015-aisiais buvo sulaikytas dėl nepilnamečių tvirkinimo. Portale „diena.lt“ skelbta, kad nukentėjusiomis pripažintos 27 nepilnametės nuo 13 iki 16 metų. Pasak žurnalistų, A. Ulvydas sulaikytas ne vienas, o su 2 mergaitėmis, grįžtantis iš miškingos vietovės. Teismui perduotą bylą sudarė 11 tomų.

Vyras buvo kaltinamas vežęsis nepilnametes, su kuriomis susipažino socialiniuose tinkluose, savo tuometiniu automobiliu „VW Golf“ į mišką, kur šokdamas demonstruodavo joms lytinius organus.

Toks nepilnamečių tvirkinimas vykdavo ir prie Nevėžio už Raudondvario, ir kelio Kaunas–Jonava pamiškėje, ir ties Romainių mikrorajonu bei kitose nuošaliose vietose, į kurias jos buvo atsivežamos ne po vieną, o grupelėmis. Jis skirdavo joms pasimatymus prie didžiųjų prekybos centrų“, – 2017-ųjų birželį rašė portalas „diena.lt“.

Pats A. Ulvydas, panašu, kaltinimų niekada neneigė. Paklaustas, ar normalu vežtis nepilnametes į mišką ir prieš jas šokti, atsakė: „Absoliučiai! Dabar tą darysiu keturiskart dažniau. (…) Dauguma 16-mečių, 15-mečių jau gyvena lytinį gyvenimą. Žinau, kad tas yra labai skaudu, bet realybė tokia. Aš jų į lovą gi neverčiu.“

Negana to, vyras dievagojosi merginų netvirkinęs – viskas esą buvo „for fun“ (angl. dėl linksmumo). „Kol būnu su vienom, dar gaunu 10–15 skambučių, kad atvažiuok. Aš, aišku, fiziškai negalėjau atvažiuot. Tada gaudavau grasinančių žinučių. (...) Bet jos toliau sau rujoja, o aš gaunu bylą“, – žurnalistams tada kalbėjo Algimantas.

Tapo gelbėtoju

Šių metų kovo 21 d. Kaune įvyko ažiotažą sukėlęs įvykis. „Draugystės“ parko prieigose vyko muštynės, kurių metu buvo sumušta mergaitė. Policijos teigimu, ją skriaudė būrys jaunuolių.

Kitą dieną su DELFI susisiekė A. Ulvydas, kuris teigė ištraukęs mergaitę iš mušeikų rankų ir iškvietęs policiją. Vyras skundėsi žmonių abejingumu – esą incidentą stebėjo daug prašalaičių, tačiau padėti ryžosi tik jis vienas.

„Einu ramiai, neskubėdamas – geras vakaras. Žiūriu, parke stovi būrys žmonių. Jie sustoję ratu, žiūriu, kažką sustoję daro – juda, mosikuojasi kojomis“, – pasakojo vyras.

Iš pradžių A. Ulvydas esą galvojo, kad vaikai, sustoję ratu, žaidžia, tačiau visgi nusprendė prieiti kiek arčiau.

„Prieinu artyn, ogi žiūriu – jie spardo žmogų. Aš įšokau į tą vaikų būrį, sakau: „Staigiai baigiat, ką čia dirbat!“ Tai jie man sako: „Seni, eik iš čia, būsi ir tu suspardytas!“ – teigė įvykio liudininkas ir prideda, kad taip pat buvo palydėtas necenzūriniais žodžiais.

Algimantas Ulvydas

Teigė pamiršęs praeities darbelius

Kovo 30 d. buvo įsilaužta į A. Ulvydo namus bei suniokotos jo turtas. Vyras manė, kad su juo buvo bandoma susidoroti.

„Pats signalas yra labai rimtas, tikslas buvo ne padaryti nuostolių, o mane nutildyti, nes per daug garsiai kalbu apie prieš savaitę įvykusį nusikaltimą, kai buvo sumušta mergaitė“, – tuomet DELFI sakė vyras.

Kalbėdamas apie savo praeitį, Algimantas tada prisiekinėjo nebeturįs jokių reikalų su nepilnametėmis merginomis.

„Tie įvykiai buvo prieš tris metus. Tris metus aš gyvenu ramų ramiausiai, nors visi žinojo apie tuos įvykius, bet dabar, kai apgyniau tą mergaitę, prasidėjo visi šitie reikalai“, – tada teigė nepilnamečių tvirkinimu įtariamas vyras.