Tarptautinio atlyginimų portalo Paylab.com duomenimis, Lietuvoje aukštąjį išsilavinimą turintis žmogus uždirba 50 proc. daugiau nei darbuotojas, turintis vidurinį išsilavinimą. Tarp 13 tirtų valstybių Lietuva yra šeštoje vietoje pagal atlyginimų skirtumą.

Pirmoje vietoje yra Vengrija (69 proc.), antra - Serbija (65 proc.), trečia - Suomija (57 proc.) Estija yra penkta (52 proc.), Lenkija - devinta (45 proc.), o Latvija atsiduria vienuoliktoje vietoje (39 proc.).

Tyrimo duomenimis, Lietuvoje vidurinį išsilavinimą turintis žmogus gali tikėtis 769 eurų „ant popieriaus“, aukštąjį - 1152 eurus.

Anot pranešimo, universitetų absolventai gali tikėtis, kad jų atlyginimas reikšmingai didės iki 45 metų amžiaus. Tuo metu vidurinį išsilavinimą turinčių darbuotojų laikotarpis, kuriuo yra didžiausia tikimybė gauti geresnį darbo užmokestį, yra trumpesnis - tik iki 35 metų amžiaus.

Universitetų absolventams amžiaus vidurkis, susijęs su darbo užmokesčio augimu, yra didesnis, palyginti su vidurinio išsilavinimo darbuotojais. Tai reiškia, kad, darbuotojų su viduriniu išsilavinimu darbo užmokesčio augimui lėtėjant iki 35 metų amžiaus, universitetų absolventų atlyginimai vis dar auga, ir jie uždirba gerokai daugiau.