Ūkio ministerijos parengtame Vyriausybės nutarimo projekte nurodoma, kad į privatizavimo objektų sąrašą įtrauktos Informacinio verslo paslaugų įmonė, kurią į sąrašą įtraukti pasiūlė Statistikos departamentas, Dotnuvos eksperimentinis ūkis (siūlė Žemės ūkio ministerija) bei „Krekenavos agroūkis“ ir „Litagros prekyba“ (siūlo Turto bankas).

Taip pat pasiūlyta į šį sąrašą įtraukti savivaldybėms nuosavybės teise priklausančius Panevėžio pirties, „Biržų komunalinio ūkio“, „Amilinos“, „Tauragės butų ūkio“ ir „Dunokų“ akcijų paketus.

Iš privatizavimo objektų sąrašo siūloma išbraukti „Giraitės ginkluotės gamyklą“ ir „Geotermą“, nes „jos yra įtrauktos į Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių sąrašą, ir siūloma šių bendrovių akcijas perduoti valdyti, naudoti ir jomis disponuoti patikėjimo teise Finansų ministerijai“.

Klausimo medžiagoje paminėta ir „Respublikinė mokomoji bazė“, kuri yra likviduojama, todėl iš sąrašo turėtų būti išbraukta.

ELTA primena, kad šių metų sausį Turto bankas sustabdė „Geotermos“ privatizavimo aukciono procedūras. Seimo pritarimu bendrovė buvo įtraukta į antros kategorijos nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių sąrašą.