Latviai 1:0 įveikė estus ir šiuo metu pirmauja kovoje dėl taurės, tačiau jau antradienį, 19 val., Latvijai iššūkį mes Lietuvos rinktinė, kuri pasiryžusi iškovoti pergalę.

„Didžiausia Latvijos žaidimo naujovė yra pasikeitęs treneris, – teigė M. Babravičius. – Treneris nori įdiegti naują braižą, nori susitarimų puolime ir gynyboje.

Pati Latvijos rinktinė per tą mačą su estais buvo pakilime, matėsi noras įrodyti treneriui, reabilituotis prieš žiūrovus.

Rungtynėse su estais jie bandė įvairias naujoves, vienos jiems nepavyko, kitos pavyko ir jos matomos aiškiai. Rinktinė turi individualiai stiprių žaidėjų, vienas iš lyderių yra Janis Ikauniekas, kuris išsiskiria puikiu mąstymu kuriant ataką.

Buvo aiškiai matyti, kad latvių atakų smaigalyje taip pat yra Aleksandras Fertovas. Šie du žaidėjai buvo atakų konstruktoriai.

Aišku, puolime išsiskiria Valerijus Šabala, kuris kelia didžiausią pavojų prie vartų. Kaip komanda, jie nori būti gynyboje kompaktiška, o atakoje ieškoti greitų sprendimą, vertikalių perdavimų. Braižas matosi, taktinis išsidėstymas matosi. Įsiminė agresvus aukštas „presingas“ atakoje“.

M. Babravičius tikina, kad kiekvienos komandos žaidime galima atrasti silpnų pusių, o lietuviai tuo bandys pasinaudoti.

„Norisi tikėti, kad tų vienerių rungtynių silpnosios pusės ir yra tendencijos, kurios gali pasikartoti ir kitose rungtynėse, tačiau išvadas mums tenka daryti iš vienerių rungtynių, aišku, gerai, kad bent iš vienerių, nes estams tai buvo staigmena“, – teigė analitikas.

Lietuvos rinktinės atstovas išskyrė ir mūsų stiprias puses.

„Mes galime pasinaudoti greitu žaidimu ant žemės, pusių keitimu ir erdvių ieškojimu kraštuose“, - vardijo M. Babravičius.

Lietuvos ir Latvijos rungtynės – vienintelė galimybė pamatyti mūsų rinktinę Lietuvoje per ketverių vasaros rungtynių ciklą.

Latvijos pergalės ar lygiųjų atveju Baltijos taurę iškovotų latviai, minimali lietuvių pergalė titulą atneštų estams, Baltijos taurę lietuviai iškovotų tuo atveju, jei įveiktų Latviją trijų įvarčių persvara.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)