Jo nuomone, 25 dienos yra pakankamas laikotarpis parlamentarams išnagrinėti ir apsispręsti dėl pateiktų reformų.

Seimo pavasario sesija baigiasi birželio 30 dieną.

„(Priėmimui liko – BNS) net 25 dienos. Yra pakankamai kokybiškai parengti įstatymai ir šiandien jie bus pateikti. Jeigu yra noras ir nusiteikimas, kad tos struktūrinės reformos būtų įgyvendintos nuo sausio 1 dienos, tai tikrai visos galimybės priimti yra. Turime daug posėdžių ir komiteto darbo dienų“, – antradienį interviu LRT radijui sakė S. Skvernelis.

Jo nuomone, visuomenei būtų sunku suprasti, kaip per mėnesį negalima spėti išnagrinėti pateiktų reformų.

„Žmonėms galbūt ir sunku būtų suvokti, kaip turint mėnesį, galima galvoti, kad nebespėsime, nors visko gali būti. Vertinsime pagal situaciją, kokia ji bus. Nebus priimtas, tai prarasime daug laiko, o praradimus pajus kiekvienas gyventojas“, – tvirtino premjeras.

Antradienį Seimui bus pristatytos mokesčių, pensijų sistemos bei kitos struktūrinės reformos.

Tuo metu Seimo valdantieji siūlo iki rudens tęsti diskusijas dėl pensijų reformos, tačiau Vyriausybė tikisi, kad pakeitimai įsigalios nuo kitų metų pradžios.

Seime daugiausiai diskusijų kelia Vyriausybės siūlymas 2 punktais mažinti socialinio draudimo įmokas ir perkelti bazinės pensijos mokėjimą į valstybės biudžetą. Kai kurie parlamentarai nėra patenkinti ir ketinimais nutraukti „Sodros“ įmokas į antros pakopos pensijų fondus.