Pasak Ukrainos karinių oro pajėgų spaudos tarnybos atstovo Dmitrijaus Strutinskio, šiame regione vyko komandinės valstybinių karinių priešlėktuvinės gynybos objektų pratybos, kurių tikslas – pasirengti atremti ginkluotą priešininko agresiją. Per pratybas buvo vykdomos užduotys naudojant aviacines ir kitų tipų karines priemones.

„Vienas iš tikslų buvo parengti oro pajėgas į galimą priešininką nukreiptam atkirčiui, kurį tektų atlikti sąlyginai apribotame aukštyje. Kaip tik šią užduotį ir vykdė orlaivis Su-25. Jis skrido įstatymais ir techninių skrydžių taisyklėmis leistiname aukštyje, nekeldamas jokios grėsmės paplūdimyje buvusių žmonių gyvybei arba saugumui“, – sakė UNN portalo pašnekovas.

Jis taip pat pabrėžė, kad panašūs manevrai demonstruojami per užsienyje rengiamus aviacijos šou.

„[Orlaivis] praskrido gana žemai, tačiau buvo išvystęs greitį, leidžiantį saugiai tai padaryti. Esama kelių greičio lygių. Šis lygis yra leistinas, atsižvelgiant į visas technines charakteristikas, normas ir skrydžio taisykles“, – patikino D. Strutinskis.

Kyrylivkos gyvenvietė yra kiek daugiau nei per 40 kilometrų nuo Krymo nerijos – Arbato Strėlės, atskiriančios Syvašo ežerą ir Azovo jūrą.