Birželio 1 d. oficialiai prasidėjo sezonas, vakare nuvykome į paplūdimį maudytis. Ant tilto pasitiko rūstus gelbėtojas, kuris kategoriškai uždraudė šokti į vandenį nuo tilto, ne tik vaikams, bet ir suaugusiems.

Buvo vakaras ir gelbėtojas buvo be balso, nes visą dieną vykdė (savivaldybės) nurodymą gadinti nuotaiką poilsiautojams. Žadėjo, kad greit bus įrengti stendai, kur bus surašytos poilsiavietės taisyklės, dabar taisykles vardino kiekvienam asmeniškai.

Kai paklausiau, kodėl negalima šokti nuo tiltelio, atsakė, kad gali būti stiklų. Kai paklausiau tai kam tada reikalingas tiltas – sakė paklausti Šimašiaus. Linksmybės prasidėjo po 20 valandos, kai baigėsi gelbėtojo darbo laikas ir buvo palydėtas namo plojimais.

#NeSMAGU, dėl dar vieno kvailo draudimo mūsų mieste.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.

Komentauoja Gintautas Runovičius, Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos

Pirmąją vasaros dieną sostinės paplūdimiuose prasidėjo maudynių sezonas. Šią vasarą Vilniuje atidaryti net 9 paplūdimiai, iš jų 4 nauji paplūdimiai prie Balžio ir Tapelių ežerų, kur šiemet buvo pastatyti nauji tiltai. Sostinės paplūdimiuose įrengtos poilsio zonas, į paplūdimius atvežta daugiau nei 1000 t smėlio, atnaujinta ir pastatyta beveik 30 persirengimo kabinų ir 200 suolų, išvežta daugiau nei 62 t sugrėbtų lapų ir susmulkintų šakų, ir atlikti visi kiti darbai, skirti užtikrinti gerą poilsį prie vandens.

Poilsiautojų saugumu iki rugsėjo 15 dienos kasdien nuo 8 iki 20 valandos rūpinasi 30 gelbėtojų (4 iš jų narai), įgūdžius atnaujinę pirmosios pagalbos ir gelbėjimo iš vandens mokymuose. Nors naujieji tiltai itin patogūs ilsėtis, tačiau saugaus elgesio prie vandens taisyklės rekomenduoja nešokinėti ir nenardyti nuo tiltų dėl pačių poilsiautojų saugumo. Gelbėtojai atsakingai žiūri į savo darbą ir besimaudančiųjų saugumą. Tikimės, kad paplūdimių lankytojai bus supratingi ir gerbs gelbėtojų darbą bei poilsiautojų poilsį.