Paskutinį kartą mūsų komanda į viršų trofėjų kėlė 2010 metais, bet dabar turi gerą progą jį susigrąžinti. Pirmosiose rungtynėse Lietuva lygiosiomis 1:1 sužaidė su Estija, kai tuo tarpu latviai įveikė estus 1:0 ir šiuo metu turi surinkę tris taškus. Todėl lietuviams šiandienos dvikovoje reikės pergalės norint laimėti turnyrą.

Sekmadienio vakarą jaunimo rinktinė surengė paskutinę treniruotę Gargždų stadione. Joje dalyvavo visi žaidėjai, tad trenerių štabas turės platų pasirinkimą svarbiausiai dvikovai.

„Visų pirma, treniruotėje su žaidėjais turėjome susidėlioti visas detales prieš rungtynes. Vėliau jie šiek tiek žaidė tarpusavyje, atidavė visą energiją ir atrodė labai gerai pasiruošę. Tai, ką matėme treniruotėje, buvo labai pozityvu. Su trenerių štabu, daugiau ar mažiau, žinome, kokį norime turėti startinį vienuoliktuką ir ką norime matyti rungtynių metu, bet turiu pagalvoti dėl kelių pozicijų“, – teigė C. Falchas.

Danas pažymėjo, jog jo auklėtiniams bus svarbu išnaudoti susikurtas galimybes įmušti įvartį: „Manau, kad esame gerai pasiruošę gynybos atžvilgiu, agresyvūs ir kompaktiški, bet norime kurti daugiau progų įmušti. Nuo pirmos dienos stengėmės tai gerinti. Tam, kad žaidėjai tai galėtų padaryti, jie turi gerai suprasti vienas kitą ir būti užtikrinti žaidžiant su kamuoliu. Esu įsitikinęs, kad prieš Latviją sukursime progų įmušti ir įmušime“.

„Žinoma, Latvija yra geresnėje situacijoje turnyre, nes jiems užtektų lygiųjų iškovoti taurę. Bet mums nereikia daug apie tai mąstyti – mums tiesiog reikia laimėti šį mačą ir mes esame pasiruošę tai padaryti. Jeigu mes tapsime čempionais namuose, Lietuvos sirgalių akivaizdoje, tai daug reikštų žaidėjams ir komandos štabui. Tačiau tam, kad laimėtume, turime sužaisti kokybiškai aikštėje ir tai yra mūsų pirminis tikslas“, – tvirtino strategas.

Į rungtynes futbolu garsėjančiuose Gargžduose žiūrovai galės patekti nemokamai. Tai jau nebe pirmas kartas, kai mieste žais U-21 rinktinė, o C. Falchas pabrėžė, jog žiūrovai bus svarbūs norint pasiekti trokštamą tikslą.

„Norėdami jaustis, kaip namie, mums reikia žmonių, kurie galėtų sukurti gerą atmosferą. Esu užtikrintas, jog publika suteiks tuos 10 procentų, kurių trūksta žaidėjams. Mums bus labai sunku, bet, jeigu sulauksime palaikymo, vaikinai turės gerą šansą iškovoti taurę“, – dėstė specialistas iš Danijos.

Komandos treneriui antrino ir kapitonas Domantas Šimkus. Pasak saugo, Baltijos taurės trofėjus suteiktų daug pasitikėjimo savimi ir motyvuotų žaidėjus dar labiau.

„Labai laukiame šių rungtynių ir esame nusiteikę iškovoti taurę. Baltijos čempionų vardas mums reikštų labai daug, labai malonu laimėti ir koncentruojamės tik ties tuo, jog iškovotume pergalę. Treniruotėje dirbome daugiausia ties taktiniais aspektais. Pavyzdžiui, praradus kamuolį turime iš karto spausti varžovus ir jį susigrąžinti, taip kontroliuoti žaidimą, žaisti pirmu numeriu. Agresyvumo mums netrūksta, kiekvienas žaidėjas turi žinoti savo užduotis atiminėjant kamuolį“, – teigė D. Šimkus.

Futbolininkas sutiko su trenerio žodžiais, jog palaikymas iš tribūnų bus labai reikalingas jo komandai: „Gargžduose tai bus ne pirmos rungtynės mums. Labai smagu čia būti, nes visada susirenk daug žmonių ir, tikiuosi, pirmadienį bus ne išimtis ir ateis daug žmonių, kurių mes laukiame“.

Rungtynių pradžia Gargžduose – 18 val. Dvikovą transliuos Delfi TV portalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)