Tuniso pareigūnai pranešė, kad prie pietinės šalies pakrantės, netoli Sfakso miesto, iš vandens buvo ištraukti 48 lavonai, o dar 68 žmonės buvo išgelbėti.

„Tas laivas gali plukdyti 75–90 žmonių, o mūsų buvo daugiau nei 180“, – sakė išgelbėtas tunisietis Waelas Ferjani iš pietinio Gabeso regiono.

Jis papasakojo, kad vandeniui užliejus laivą keleiviai šoko į jūrą ir nuskendo.

Duomenys apie aukas buvo paskelbti apie 19 val. (21 val. Lietuvos laiku), kai atėjus vakarui buvo sustabdyta paieškų ir gelbėjimo operacija. Pirmadienį ryte numatyta ją pratęsti, sakė karinio jūrų laivyno bazės Sfakse atstovas.

Tūkstančiai tunisiečių ir migrantų rizikuodami gyvybe leidžiasi į pavojingą kelionę per Viduržemio jūrą, kad pasiektų Europą, vildamiesi ten susikurti geresnį gyvenimą. Kovą Tuniso karinės jūrų pajėgos išgelbėjo 120 žmonių, daugiausia tunisiečių, mėginusių pasiekti Italiją.

Pernai spalį susidūrus migrantus plukdžiusiam laivui ir Tuniso kariniam laivui, žuvo mažiausiai 44 žmonės. Tuniso ministras pirmininkas Youssefas Chahedas šią nelaimę pavadino „nacionaline katastrofa“.

Sekmadienį įvykusi katastrofa yra daugiausiai gyvybių nusinešusi nelaimė Viduržemio jūroje nuo vasario 2 dienos, kai prie Libijos krantų nuskendo 90 žmonių.